Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

Παρ, 08/01/2021 - 21:26

etoima_na_epanaleitoyrgisoyn_nipiagogeia_kai_dimotika

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης. Σήμερα επίσης, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας άρχισαν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή, τα σχολεία της Χίου είναι έτοιμα να επαναλειτουργήσουν σχεδόν με τα ίδια μέτρα προφύλαξης για την covid 19, που ίσχυαν και πριν, με επιπλέον μέτρο την κλιμακωτή ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών καθώς και τις διαφορετικές εισόδους και εξόδους, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο εντός των τάξεων όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τις επόμενες μέρες πρόκειται να λειτουργήσει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να υποβληθούν σε τεστ οι εκπαιδευτικοί ώστε η λειτουργία των σχολείων να γίνεται με πλήρη ασφάλεια για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο