«Εξηγήσεις» για τη χαμηλή έγκριση χιώτικων δικαιούχων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

Τρί, 11/08/2020 - 19:54

exigiseis_gia_ti_hamili_egkrisi_hiotikon_dikaioyhon_se_programma_hrimatodotisis

«Εξηγήσεις» σχετικά με τη χρηματοδότηση μειωμένου αριθμού επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα της Χίου, έναντι της Λέσβου, έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί μας σε σχετική συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι από τη Χίο κατατέθηκαν 153 αιτήσεις και έλαβαν έγκριση μόνο το 10% από αυτές καθώς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου υπήρχαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά που έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στους φακέλους.

Μετά από τις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν τόσο από τον Δήμαρχο Χίου όσο και από εκπροσώπους φορέων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα ζητήσει ακόμη 20 εκ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στη χρηματοδότηση και όσες επιχειρήσεις έχουν βαθμολογηθεί με 45, αριθμός που αποτελούσε την βάση για την ένταξη.

Ως… όπλα για τη διεκδίκηση και την έγκριση των υπολοίπων 20 εκατομμυρίων που χρειάζονται για τη Χίο, ο Κώστας Μουτζούρης ανέφερε ότι θα «χρησιμοποιήσει» το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και τη γεωγραφική θέση των νησιών του Βορείου Αιγαίου υπογραμμίζοντας ότι μιλάμε για σύνορα που πρέπει να στηριχτούν διπλά!

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Κουφέλου, που τόνισε ότι η Περιφέρεια θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο