«Γαστρονομικός τουρισμός» και στη Χίο

Τρί, 06/10/2020 - 19:32

gastronomikos_toyrismos_kai_sti_hio

Στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στοχεύει η Χίος με συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Φορέα Τουρισμού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τουρισμού Κώστα Βεργίνα.

Ο κ. Βεργίνας αναφέρθηκε στη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων για τον γαστρονομικό τουρισμό λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα του 2020 και έτσι όλες οι εκδηλώσεις μεταφέρονται για το 2021.

«Στη συνάντηση ορίστηκε μια τριμερής επιτροπή για το γαστρονομικό φεστιβάλ, που δεν θα είναι μόνο μαγειρική και γευσιγνωσία αλλά με στόχο να φέρει κόσμο σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο για τη Χίο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος τουρισμού. Παράλληλα στα σκαριά είναι και ένα «γαστρονομικό σύμφωνο» από όλους τους επαγγελματίες της Χίου με τους παραγωγούς, έτσι ώστε, σύμφωνα με τον κ Βεργίνα, να χρησιμοποιούν στα καταστήματά τους μόνο τοπικά προϊόντα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο