Για να κλείσει η ΒΙΑΛ χρειαζόμαστε νέα κλειστή δομή

Παρ, 20/11/2020 - 19:20

gia_na_kleisei_i_vial_hreiazomaste_nea_kleisti_domi

Ναι, σε μια νέα Δομή Μεταναστών στη Χίο, κλειστή και ήπιας μορφής, εκτός αστικού ιστού με ταυτόχρονο κλείσιμο της ΒΙΑΛ, είπαν χθες σε διαδικτυακή συνάντηση αρκετά στελέχη της Ν.Δ. στο νησί στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Ν.Δ. Γιώργου Στεργίου, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης.

Σε αυτήν πήραν μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Μπουγδάνος Π. Βρουλής, και Ν. Νύκτας, η Χρ. Καλογήρου, ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο Σταύρος Μιχαηλίδης και ο Κ. Τρομπούκης, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Βιβή Ποταμούση, ο πρώην Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Μανδάλας, Γ. Ξενάκης, Π. Καλογεράκης, Ανδρ. Βεργίτσης, Γ. Καραβασίλης κ.α.

«Ήταν μια καλή πρωτοβουλία», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος θεωρεί ότι με εξαίρεση το αρχικό διάστημα, που η κυβέρνηση καθυστέρησε στην ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και το λάθος που έκανε τον Φλεβάρη με την έλευση των ΜΑΤ, που άφησε ανοιχτές πληγές, η κατά τα άλλα διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού από μέρους της έχει καλά αποτελέσματα.

Σε αυτά συμπεριέλαβε τη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση, λέγοντας ότι πλέον πρέπει να κλείσει η ΒΙΑΛ - αυτό έπρεπε να γίνει χθες, είπε χαρακτηριστικά- κι αυτό για να συμβεί πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κλειστή, ασφαλής δομής.

Πρόσφατα βίντεο