Στους δρόμους βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης που ξεκίνησε νωρίς το πρωί κυρίως στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Χίου.
Σύμφωνα με τον Aντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελη Βρουλή το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι καθαρό και προσβάσιμο σε όλα τα χωριά, ωστόσο τις απογευματινές και βραδινές ώρες αναμένεται παγετός οπότε όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.
Όλο το 24ωρο θα βρίσκεται στους δρόμους και το τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με τον προϊστάμενο του Γιάννη Κουντουριάδη να αναφέρει οτι 15 συνεργεία επιχειρούν στο όλο το δίκτυο προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.
Σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας αλλά και της Τροχαίας, απεύθυνε και ο Aντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθηνάδης.
Για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και κυρίως του παγετού, ήδη συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχουν αναλάβει δράση σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου για το άνοιγμα δρόμων και τη ρίψη αλατιού. 15 μηχανήματα επιχειρούν στο κεντρικό και βόρειο μέρος του νησιού, ενώ παράλληλα να σημειώσουμε ότι το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε. έχει ενημερωθεί για τον αποκλεισμό ενός τσοπάνη στην Παρπαριά κι ενός οχήματος με ζωοτροφές 700 μέτρα από τις Αμάδες.
Σημειώνεται ότι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου αστυνομικοί ενημερώνουν ότι δεν είναι δυνατή η κίνηση χωρίς αλυσίδες των οχημάτων και συγκεκριμένα από τις Καρυές προς Προβατά - Αυγώνυμα - Σιδηρούντα, στο οδικό δίκτυο από το Αίπος προς Βολισσό αλλά και στο δρόμο από Διευχά προς Αμάδες.








































