Μια πραγματικά σπουδαία και ουσιαστική ''Εκδήλωση Μνήμης'' αφιερωμένη στη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο σύγχρονος Ελληνισμός στην Ιστορία του πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.
''Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Προσφυγιά μέσα από τα μάτια των παιδιών της Χίου'', ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης και έλαβαν μέρος έξι Δημοτικά Σχολεία της Χίου. Η Έκτη Τάξη από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου. Η Πέμπτη Τάξη από το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Χίου Ευαγγελιστρίας. Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου-Παλαιοκάστρου με την Έκτη Τάξη του και το 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, Αγίου Γεωργίου Παναγίας Ερυθιανής και Αγίου Μάρκου αντίστοιχα.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ελευθερίας Λυκοπάντη και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ''Μούσα Ελληνική . Στην εναλλαγή των σκηνών προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά της η κ. Ειρήνη Δημοπούλου










































