«Η τραμπάλα πρέπει να ισορροπήσει»

Πέμ, 01/02/2024 - 11:15

i_trampala_prepei_na_isorropisei

Σταθερή θα είναι η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2024 καθώς δεν καταργούνται τα 2 ευρώ που η προηγουμένη δημοτική αρχή είχε επιβάλει στους λογαριασμούς, λόγω ρήτρας της ΔΕΗ. Κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Χίου σήμερα το μεσημέρι υπηρεσιακοί αλλά και αιρετοί προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή έτσι ώστε οι λογαριασμοί της εταιρείας να παραμείνουν σταθεροί χωρίς παράλληλα να αυξάνονται και οι οφειλές της κυρίως προς τη ΔΕΗ, που φθάνουν τα 5 εκ. ευρώ λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Για ένα ακριβό πάγιο αλλά και για την ανάγκη κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας έκανε λόγο ο δ/ντής της Πέτρος Καλογεράκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τραμπάλα πρέπει να ισορροπήσει». Ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής ανέφερε ότι έχει αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία για διακανονισμό του χρέους της εταιρείας προς τη ΔΕΗ ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Πρόδρομος Μανωλάκης, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής την επόμενη χρονιά αλλά και διεκδίκηση ένταξης στο βιομηχανικό τιμολόγιο.

Από πλευράς μειοψηφίας ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, υπογράμμισε ότι έγινε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με την Υπηρεσία για να μπορεί να πληρώνεται η ΔΕΗ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι μοναδική ελπίδα είναι το χρέος, που έχουν όλες οι ΔΕΥΑ στην Ελλάδα να καλυφθεί από το κράτος. Την πρόταση για σταθερή τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ το 2024 καταψήφισε και ο Μάρκος Σκούφαλος λέγοντας ότι οι διοικήσεις οφείλουν να διεκδικήσουν τα χρήματα από την κυβέρνηση και όχι από τους δημότες.
 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο