Κατευναστική παρέμβαση στη συγκέντρωση της πλατείας

Πέμ, 27/02/2020 - 15:50

kateynastiki_paremvasi_sti_sygkentrosi_tis_plateias

2η μέρα σήμερα ιδιότυπης κατοχής του νησιού μας, με Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης (αυτό σημαίνει ΜΑΤ) που αντί να υποκαθιστούν την τάξη, βρίσκονται στο νησί με απόφαση της Κυβέρνησης και κατά παράβαση νόμων αλλά και του Συντάγματος, δέρνουν ανηλεώς πολίτες χωρίς νόημα, καταφέρνοντας μέχρι στιγμής τη μεταφορά ενός σκαπτικού μηχανήματος του Στρατού στο 17ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει για 2η μέρα συγκέντρωση το πρωί στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα ενώ έκλεισαν τα μαγαζιά, απέργησε η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, φαρμακοποιοί, το αστικό ΚΤΕΛ, το ράδιο ταξί και φυσικά πολλοί μαθητές.

Οι χιώτες γέμισαν και πάλι ασφυκτικά την πλατεία, ζητώντας την αποχώρηση των ΜΑΤ και δηλώνοντας αποφασισμένοι ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία της νέας δομής που θέλει η κυβέρνηση. Στην αρχή της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν μικροεντάσεις και διαφωνίες μεταξύ των συγκεντρωμένων για το ποιος θα μιλήσει. Με την παρέμβαση του πατ. Γεωργίου Κωνσταντίνου τα πράγματα ηρέμησαν.

Πρόσφατα βίντεο