Κλείνουν μέχρι να διορθωθούν οι χρόνοι τα φανάρια του Τάγματος;

Τρί, 06/10/2020 - 17:53

kleinoyn_mehri_na_diorthothoyn_oi_hronoi_ta_fanaria_toy_tagmatos

Πριν συμπληρωθεί η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στο 4ο τμήμα του Περιφερειακού δρόμου της πόλης και ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις κατοίκων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύριο στις 12.45 το μεσημέρι επιδιώκουν να συναντηθούν με το Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη κάτοικοι της περιοχής αλλά και του Βροντάδου οι οποίοι θεωρούν ότι η λειτουργία των φαναριών, ειδικά στον παραλιακό, είναι προβληματική λόγω του μικρού χρόνου που ανάβει το "πράσινο".

Μάλιστα ο προβληματισμός τους ενισχύεται και από έντονη ανησυχία για το πώς θα μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια όσοι περνούν από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου τη χειμερινή περίοδο, όπου -ως γνωστόν- η θάλασσα βγαίνει στη στεριά!

Τη λύση πάντως, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης την περιμένει από το υπουργείο Μεταφορών, που όρισε τους χρόνους λειτουργίας των φαναριών. Το πρόβλημα, όπως εξήγησε ο κ. Ξενάκης δημιουργείται γιατί στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη το «πράσινο» ανάβει μόλις για 15 δευτερόλεπτα επιτρέποντας τη διέλευση 5 με 6 οχημάτων, ενώ αντίθετα το φανάρι για όσους κινούνται από Βροντάδο προς Χίο στον παραλιακό ανάβει 30 δευτερόλεπτα και περνούν μέχρι 18 οχήματα.

Πρόσφατα βίντεο