Λαμπρός εορτασμός για τον προστάτη των ναυτικών

Παρ, 06/12/2019 - 19:20

lampros_eortasmos_gia_ton_prostati_ton_naytikon

Με τη σκέψη όλων στη μεγάλη ναυτική οικογένεια τιμήθηκε ο προστάτης των ναυτικών, Άγιος Νικόλαος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βροντάδο, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία αρχών, σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών, των σχολείων του Βροντάδου και πλήθος κόσμου. «Σήμερα τιμούμε τον προστάτη των Ναυτικών και το Πολεμικό ναυτικό τιμά τους νικηφόρους αγώνες του», ανέφερε στην ομιλία του ο διοικητής του κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού στη Χίο, Ηρακλής Ρεβύνθης, τονίζοντας παράλληλα και τη μεγάλη συμβολή του εμπορικού ναυτικού τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Ρεβύνθη στη ναυτική οικογένεια, που δεν περιλαμβάνει μόνο αυτούς που ταξιδεύουν αλλά και αυτούς που μένουν πίσω και προσεύχονται στον Άγιο Νικόλαο.

«Η μορφή του Αγίου Νικολάου συνοδεύει τις γέφυρες και τα μηχανοστάσια των πλοίων αλλά και τις προσευχές των οικογενειών που μένουν πίσω περιμένοντας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε τρισάγιο απολεσθέντων ναυτικών και κατάθεση στεφάνων στη θάλασσα, που για κάποιους έγινε υγρός τάφος καθώς δεν γύρισαν πίσω ποτέ.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και την ευχή για γαλήνιες θάλασσες σε όλους όσοι ταξιδεύουν.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο