Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Το... μαστιχόνειρο της Νότιας Χίου

Παρ, 06/07/2018 - 22:20

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στην Νότια Χίο με γενικό τίτλο «Ιώνια 2018» .Στο πλαίσιο αυτό   ο ΜΕΑΣ Νενήτων " Η Βοκαριά" θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων με πρώτη από την   χορωδία του Συλλόγου, την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στο δημοτικό σχολείο Νενήτων.

«Καλούμε όλους να έρθουν και  να κάνουν τον γύρο του κόσμου με το «Μαστιχόνειρο», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Μενεξέ, συμπληρώνοντας ότι « θα ακουστούν Γερμανικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Αφρικάνικα τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν από την Αμερική μέχρι την Αφρική με μελωδίες από μιούζικαλ, ταινίες κ.τ.λ».

Στόχος του «Μαστιχόνειρου», όπως τόνισε η κ.Μενεξέ, είναι να αποτελέσει μια χορωδία της νότιας Χίου φιλοξενώντας παιδιά και εφήβους από όλα τα χωριά της περιοχής.

Την  διεύθυνση της χορωδίας έχει η μουσικός Αγγέλα Τσιμπιρλού που μίλησε με ενθουσιασμό για την δημιουργία αυτής της χορωδίας, χαρακτηρίζοντας «έκπληξη» την δυναμική που έβγαλαν τα 17 παιδιά-μέλη.

Είναι πολύ σημαντικό για την παιδεία και τον πολιτισμό μας να υπάρχουν  παιδιά που ερμηνεύουν τραγούδια από όλο τον κόσμο», ανέφερε η κ.Τσιμπιρλού.

Την χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Τούλα Φραγκάκη , ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις .

«Στις 21 07  έχουμε πανηγύρι στα Γρίδια με παραδοσιακούς ήχους, στις  25 Ιούλιου παρουσίαση βιβλίου, την 1η Αυγούστου «η μικρή μας πόλη»  στον Αγ. Τρυφώνα, στις 10 Αυγούστου  αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την  χορωδία ενηλίκων αλλά και  ποδηλατοδρομίες και άλλα δρώμενα μέχρι τέλους Αυγούστου..

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο