Με ημίμετρα η επιστροφή στα θρανία

Δευ, 11/01/2021 - 18:27

me_imimetra_i_epistrofi_sta_thrania

Πρεμιέρα σήμερα,  για την επαναλειτουργία των σχολείων με τη δια ζώσης εκπαίδευση, καθώς οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επέστρεψαν στις τάξεις, με συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ έχουν γνωστοποιηθεί και οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Παράλληλα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες, οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Με τις ίδιες συνθήκες που κλείσαμε με τις ίδιες ανοίξαμε και σήμερα. Οπότε για ποια νέα μέτρα μιλάμε»; Ανέφερε ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος, σχολιάζοντας το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει τον καλύτερο της εαυτό αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ακούει», υπογράμμισε ο κ. Σκούφαλος που έθεσε για μια ακόμη φορά το αίτημα για μείωση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες αλλά, ζητώντας παράλληλα τον συνεχή έλεγχο για covid των εκπαιδευτικών με γρήγορα τεστ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν με ανοικτά παράθυρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου ενώ την ώρα της επίσκεψης μας στον χώρο βρίσκονταν σε εξέλιξη το 5λεπτο διάλειμμα των μικρών μαθητών, κατά το οποίο δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο