Με μειώσεις από το 10% έως 21% τα ανταποδοτικά του 2021

Τρί, 29/12/2020 - 18:54

me_meioseis_apo_to_10_eos_21_ta_antapodotika_toy_2021

Πάνω από ένα μήνα κράτησε η διαδικασία για την ψήφιση των ανταποδοτικών τελών καθώς χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το θέμα. Στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, που κράτησε αρκετές ώρες, εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μείωση ανταποδοτικών τελών το 2021 σε ποσοστό 10% για οικιακή χρήση και 21% για επαγγελματική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χάρη Μπουρνιά, η μείωση αυτή διασφαλίζει πλήρως τα έξοδα για ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στα ταμεία του Δήμου από τα μειωμένα έσοδα.

Την έντονη αντίδραση των αντιπολιτεύσεων προκάλεσε η συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Με αιχμή την μη κατάθεση προς ψήφιση της κοινής πρότασης των αντιπολιτεύσεων οι Κώστας Τριαντάφυλλος, Μανώλης Βουρνούς και Γιάννης Καραβασίλης έκαναν λόγο για παραβίαση της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της απόφασης.

Η κοινή πρόταση εγγυάται τη λειτουργία του Δήμου, αλλά όχι την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ανέφερε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, συμπληρώνοντας ότι ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος επέλεξαν μια τακτική μεθόδευσης που τους εκθέτει.

Ο Γιάννης Καραβασίλης υποστήριξε ότι η κοινή πρόταση των αντιπολιτεύσεων εξασφάλιζε μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών και μάλιστα σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν μπήκε στη διαδικασία της ψηφοφορίας η πρόταση των αντιπολιτεύσεων.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο