Μεγάλη δράση για τον καθαρισμό του λιμανιού της Χίου

Σάβ, 06/06/2026 - 18:53

megali_drasi_katharismoy_toy_limanioy_hioy_apo_aegean_rebreath_kai_attica_group_-_06062026

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το λιμάνι της Χίου έγινε το επίκεντρο μιας σπουδαίας εθελοντικής και περιβαλλοντικής επιχείρησης. Η 10η κατά σειρά δράση που συνδιοργανώνουν η Aegean Rebreath και η Attica Group έφερε στην επιφάνεια τόνους απορριμμάτων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των θαλασσών μας και την υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία σημαντική, καθώς το λιμάνι του νησιού δεν είχε καθαριστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο.

Η επιχείρηση των δυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Οι εθελοντές βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Πρόσφατα βίντεο