Μεγάλη προσέλευση και στήριξη στη «Γιορτή της Αιμοδοσίας»

Παρ, 12/06/2020 - 19:01

megali_proseleysi_kai_stirixi_sti_giorti_tis_aimodosias

Γέμισε χαμόγελα εθελοντικής προσφοράς το Ομήρειο όπου πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας (14 Ιουνίου), η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς εκτός από τον μεγάλο αριθμό φιαλών αίματος, ήταν 60 μέχρι το μεσημέρι, αυτό που ενθουσίασε τους διοργανωτές ήταν η μεγάλη απήχηση που είχε το κάλεσμα σε νέους ανθρώπους.

«Προσπαθούμε αυτή τη μέρα που είναι μια γιορτή να μεταγγίσουμε την ανάγκη προσφοράς αίματος προς τον συνάνθρωπο» ανέφεραν ιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ευχαριστώντας τους πολίτες που στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειές τους. Αξίζει να τονίσουμε, έτσι όπως καταγράφηκε, ότι κυρίως την περίοδο της πανδημίας και του «αποκλεισμού» το Νοσοκομείο Χίου όφειλε να είναι αυτάρκες σε απόθεμα αίματος κάτι που φάνηκε ότι επιτεύχθηκε με τη στήριξη των πολιτών.

Το δικό τους μήνυμα προσφοράς, ανθρωπιάς και αισιοδοξίας, έστειλαν και οι συμμετέχοντες σύλλογοι τονίζοντας ότι η μεγάλη προσέλευση νέων αιμοδοτών, κυρίως μικρής ηλικίας, είναι το μεγάλο στοίχημα που φαίνεται να κερδίζεται από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσφατα βίντεο