Μέσω ΟΛΜΕ ζητάμε κατάργηση της τράπεζας θεμάτων

Τρί, 30/05/2023 - 19:23

meso_olme_zitame_katargisi_tis_trapezas_thematon

Στο μεταξύ για 2η μέρα σήμερα η τράπεζα θεμάτων δέχθηκε επίθεση DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας), προκαλώντας προβλήματα στις προαγωγικές εξετάσεις των σχολείων.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 140 διαφορετικές χώρες σε μία ώρα. Η νέα κυβερνοεπίθεση, που χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας ως «μεγαλύτερη από τη χθεσινή», προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο οποίος έχει διαβιβάσει την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την επιλογή από τους διδάσκοντες καθηγητές ζητά η ΟΛΜΕ μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τράπεζα θεμάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην τρίτη Λυκείου, αφού έπρεπε χθες οι μαθητές να δώσουν το τελευταίο μάθημα και σήμερα οι καθηγητές να βγάλουν τα αποτελέσματα, ανέφερε ο Σταύρος Σταυρινούδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο