Μετακομίζουν οι "νερομπογιές και νότες"

Πέμ, 20/09/2018 - 20:52

metegkatastasi_paidikoy_stathmoy_nerompogies_kai_notes

Απουσία του δημάρχου Μανώλη Βουρνού, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που εξέτασε κατά κύριο λόγο διαδικαστικά θέματα.

Η «έκπληξη» στην ήρεμη συνεδρίαση ήταν η συζήτηση του θέματος σύναψης προγραμματικης σύμβασης του δήμου Χίου με την ΔΗΚΕΧ, προκειμένου να γίνει μετεγκατάσταση του παιδικού σταθμού «Νερομπογιές και Νότες» από το Βαρβάσι, όπου συστεγάζεται με άλλο σταθμό του Νομικού προσώπου, σε άλλο κτίριο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία , η προσωρινή ( για 13 χρόνια) συστέγαση των δυο παιδικών σταθμών πρέπει να λήξει και έτσι η ΔΗΚΕΧ έχει βγει σε αναζήτηση ακινήτου για να προχωρήσει στην λειτουργιά του παιδικού σταθμού.

Αυτό που προκάλεσε την ..διατάραξη της ήρεμης συνεδρίασης ήταν η εισήγηση του πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ Γιώργου Κερμπάτσου, που ήρθε μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ζητούσε από το σώμα να εγκρίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΗΚΕΧ και δήμου Χίου .

Ο Στέλιος Καμπούρης από την μείζονα μειοψηφία ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με την εισήγηση, ο Στρατής Γδύσης άφησε υπόνοιες για πιθανή δανειοδότηση , και ανάμεσα σε ασαφείς και μισές απαντήσεις το θέμα αποσύρθηκε, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζει μεν τη στήριξη στην ΔΗΚΕΧ για ότι χρειαστεί, αλλά να μην επικυρώνει μια προγραμματική σύμβαση που δεν είχε ούτε την έγκριση του ΔΣ της εταιρείας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο