Ν. Μηταράκης: Προχωράμε σε νέο ΚΥΤ κλείνουμε την ΒΙΑΛ

Σάβ, 26/10/2019 - 19:47

horo_gia_neo_kyt_me_taytohrono_kleisimo_tis_vial_anazitei_i_kyvernisi

Τη δημιουργία ενός νέου σημείου για την κατασκευή κέντρου για τους μετανάστες-πρόσφυγες, με ταυτόχρονο κλείσιμο της π. ΒΙΑΛ, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Ο υφ. Εργασίας σε συνάντησή του με τους χιώτες δημοσιογράφους αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε ότι αποτελεί για την κυβέρνηση μια αρνητική έκπληξη η αύξηση των ροών, συμπληρώνοντας ότι εκτός όλων των άλλων μέτρων που εξετάζονται για την αντιμετώπισή του το σημαντικότερο όλων είναι η νομοθεσία ενός πολύ αυστηρού πλαισίου χορήγησης ασύλου και οι επιστροφές στη χώρα προέλευσης των μεταναστών.

Σε τοπικό επίπεδο και σύμφωνα με τον βουλευτή Χίου, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της π. ΒΙΑΛ προβληματίζει την κυβέρνηση, με τον Νότη Μηταράκη να τονίζει ότι θα ενεργοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών με την κυβέρνηση να δημιουργεί χώρους παραμονής μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και η δημιουργία μιας νέας δομής σε άλλο τμήμα του νησιού, πιθανά στα βόρεια, εκτός αστικού ιστού», ανέφερε ο κ. Μηταράκης συμπληρώνοντας ότι η δομή αυτή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και ως δικαστική φυλακή καθώς, όπως ανέφερε, η δημιουργία νέων φυλακών, επίσης εκτός αστικού ιστού στη Χίο, είναι μέσα στις προτεραιότητές του.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και τον συνάδελφό του βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη για τα σημαντικά ζητήματα της Χίου, όπως το αεροδρόμιο και το φράγμα, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα.

Ιδιαίτερα για το έργο του φράγματος "Κόρης Γεφύρι", ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, στη Χίο, με ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων την πορεία του συγκεκριμένου έργου.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο