Νέος θάλαμος για Χημειοθεραπείες

Δευ, 21/01/2019 - 19:45

synergasia_dimoy_-_nosokomeioy_gia_neo_thalamo_himeiotherapeion

Την μεταστέγαση των καρκινοπαθών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες σε άλλο χώρο, στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, με πρόσβαση από τα «επείγοντα», μέσα στο 2019, προανήγγειλε σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α» η Διοικήτρια του «Σκυλίτσειου», Έλενα Κανταράκη. Προσωρινά, είπε, οι χημειοθεραπείες θα μεταφερθούν σε χώρο κοντά στα εξωτερικά ιατρεία, λόγω της έναρξης των εργασιών στα κτήρια που θα στεγάσουν τη νέα παθολογική και ψυχιατρική κλινική.

Αναφερόμενη στο ζήτημα που αναδεικνύει σήμερα πρωτοσέλιδα η «Α», σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία του Νοσοκομείου με το Δήμο Χίου και επίκειται συζήτηση – εντός δύο εβδομάδων- στο δημοτικό συμβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο του «Σκυλίτσειου» για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης,  προκειμένου η τεχνική υπηρεσία του δήμου να εκπονήσει μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου και το έργο να εκτελεστεί επίσης με ευθύνη του Δήμου,  με χρηματοδότηση όμως που ήδη έχει εξασφαλισμένη το Νοσοκομείο – της τάξεως των 30 με 40 χιλιάδων ευρώ.

Με την ίδια σύμβαση, είπε η κα Κανταράκη, ο Δήμος θα αναλάβει και τις εργασίες ανακατασκευής της Μαιευτικής Κλινικής, όπου επίσης υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Αναφορικά με την κάλυψη της θέσης ογκολόγου στο Νοσοκομείο τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη, η οποία – θυμίζουμε- έχει επαναπροκηρυχθεί ωστόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς ειδικοτήτων, πρόβλημα που το «Σκυλίτσειο» αντιμετωπίζει και με τη θέση χειρούργου, όπως ανέφερε η διοικήτρια.

Σε σχέση, τέλος, με το δημοσίευμα της «Α» και τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν το άπλωμα βρεγμένων κουβερτών, κοντά στο θάλαμο των χημειοθεραπειών, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν εκεί κι έχει ζητήσει να γίνει έρευνα.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο