Ο Αντιπεριφερειάρχης για τον μειωμένο ΦΠΑ

Τρί, 16/10/2018 - 19:19

epistoli_ston_yp_oikonomikon_gia_diatirisi_meiomenoy_fpa_sta_nisia

πειδή τουλάχιστον τοπικά μπορεί να το θυμηθούμε τα... Χριστούγεννα, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης θυμίζει στον υπ. Οικονομικών ότι δεν εξέλειπε κανένας λόγος για την λήξη του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Αφήστε που ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι δεν θα αυξηθεί όσο ο ίδιος παραμένει Πρωθυπουργός...

Η επιστολή του Σταμάτη Κάρμαντζη είναι η εξής: 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Όπως είναι γνωστό στο τέλος του τρέχοντος έτους (τέλος Δεκεμβρίου 2018) λήγει η εξάμηνη παράταση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Με δεδομένο ότι η αιτιολογία την οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

            Επιπρόσθετα, όπως και στο παρελθόν έχουμε με στοιχεία αποδείξει, το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αμελητέο. Αντιθέτως η επιβάρυνση στις νησιωτικές οικονομίες και στους κατοίκους των νησιών θα είναι σημαντική. Τέλος, η διατήρηση μιας διαρκούς εκκρεμότητας ως προς το ύψος του ΦΠΑ δημιουργεί αβεβαιότητα στις τοπικές οικονομίες και αποθαρρύνει τις πρωτοβουλίες επενδύσεων.

            Επισημαίνοντας εγκαίρως το ανοιχτό ζήτημα του ΦΠΑ, προσβλέπουμε σε θετικούς χειρισμούς από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο