Οι διευθυντές των σχολείων αξιοποιούν τα κονδύλια για την τηλεκπαίδευση

Πέμ, 07/05/2020 - 19:50

oi_dieythyntes_ton_sholeion_axiopoioyn_ta_kondylia_gia_tin_tilekpaideysi

Οι μαθητές θα έχουν τρεις εναλλακτικές για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Η πρώτη είναι με τη φυσική παρουσία τους στα σχολεία, η δεύτερη με τη συνέχιση της εξ αποστάσεως ομόχρονης τηλεδιδασκαλίας, σε περίπτωση που όλοι οι μαθητές συγκεκριμένων τάξεων μείνουν στο σπίτι για διάφορους λόγους, και η τρίτη εναλλακτική αφορά ένα μεικτό μοντέλο αν έχουμε και μαθητές που δίνουν το παρών στο σχολείο και άλλους που μένουν σπίτι (π.χ. ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).

Σ’ αυτήν την περίπτωση, όσοι είναι στην τάξη θα κάνουν μάθημα με τον εκπαιδευτικό και οι υπόλοιποι στο σπίτι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό (ετερόχρονη διδασκαλία).

Για τα παιδιά που θα μείνουν στο σπίτι και δεν έχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μετά και τις δωρεές σε τάμπλετ που ήδη έγιναν, η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε τη δυνατότητα στους διευθυντές των σχολείων τα χρήματα που τους αναλογούν να αποφασίσουν οι ίδιοι πώς να τα αξιοποιήσουν αγοράζοντας είτε φορητούς υπολογιστές που θα δανείσουν στους μαθητές είτε άλλον εξοπλισμό που το σχολείο χρειάζεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο