Οικονομική ενίσχυση 3.400€ στους περσινούς σπουδαστές

Πέμ, 19/10/2023 - 20:17

oikonomiki_enishysi_3_400_eu_stoys_persinoys_spoydastes

To «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης σπουδαστών/τριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23» εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αφορά τη χορήγηση ποσού οικονομικής ενίσχυσης σε σπουδαστές και σπουδάστριες των Α.Ε.Ν., με στόχο την υποστήριξή τους, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους στις Ακαδημίες Ασπροπύργου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Καλύμνου, Κρήτης, Κύμης, Οινουσσών, Σύρου, Χίου, Ύδρας και Μακεδονίας.

Το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης των σπουδαστών των Α.Ε.Ν. ορίζεται στα τρεις χιλιάδες τετρακόσια ευρώ (3.400 € ) ανά σπουδαστή/τρια, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

ΜΤο ποσό της οικονομικής ενίσχυσης χορηγείται για τόσα έτη όσα και τα έτη σπουδών της Ακαδημίας, μη εξαιρουμένων των εξαμήνων πρακτικής άσκησης επί πλοίου, είναι ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν τις προϋποθέσεις χορήγησης.

Πρόσφατα βίντεο