Ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη

Πέμ, 13/07/2023 - 23:18

oloklirothike_to_antiplimmyriko_toy_kaloplyti

Ένα από τα δυσκολότερα έργα, το αντιπλημμυρικό του χειμάρρου Καλοπλύτη, καθώς υλοποιούταν στην καρδιά της πόλης, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Δήμο Χίου δυο χρόνια μετά την έναρξή του.

Για ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο, που ταλαιπώρησε κατοίκους, επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες της Χίου, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο σχεδιασμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς η διοίκηση έχει συνέχεια.

Για τις καθημερινές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ευχαριστώντας τον τέως Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού για την άρτια μελέτη που κληροδότησε στη σημερινή δημοτική αρχή. Ικανοποιημένος και ο Μανώλης Βουρνούς για την ολοκλήρωση του έργου με τον ίδιο να λέει μεταξύ άλλων ότι ο σχεδιασμός έγινε πάνω σε έναν αρχαίο αγωγό συλλογής υδάτων.

Για ένα έργο με υψηλό βαθμό τεχνικών δυσκολιών έκανε λόγο ο ανάδοχος εργολάβος του έργου, Γιάννης Ζαννάρας, λέγοντας ότι τα δυο πρώτα βράδια δεν μπορούσε να κοιμηθεί, ενώ ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, Κώστας Μπουλάς, αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές, εκτιμώντας ότι η πόλη της Χίου είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να πλημυρίσει. Στη λιτή τελετή παράδοσης παρούσα και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγα Βάσση, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα παρουσιαστούν τα αρχαιολογικά εκθέματα του Καλοπλύτη στο παλατάκι Ιουστινιάνη.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο