Πρώτη παρέλαση για τους νεοσύλλεκτους της 2019 Γ' ΕΣΣΟ

Παρ, 02/08/2019 - 19:14

na_eiste_perifanoi_poy_ypireteite_tin_patrida_sas

«Μπράβο λεβέντες μου, μπράβο παιδιά».

Παρά το γεγονός ότι τους χαιρετούσε στρατιωτικά την ώρα που παρήλαυναν μπροστά στους επισήμους προσκεκλημένους και τους γονείς τους, οι φωνές του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου Ταξίαρχου Σταύρου Παπασταθόπουλου, ακούγονταν καθαρά στο χώρο του Στρατοπέδου Γκιάλα, όπου νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ορκωμοσία 223 οπλιτών της 2019 Γ’ ΕΣΣΟ.

Μετά από μια διαδικασία express, που διήρκησε σχεδόν μόνο μισή ώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, 212 οπλίτες μετά την εκπαίδευση τους, επέλεξαν να υποσχεθούν «Πίστη εις την πατρίδα, το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους…» με θρησκευτικό όρκο, 11 επικαλούμενοι την τιμή και την συνείδηση τους ενώ ένας οπλίτης της Μουσουλμανικής μειονότητας ορκίστηκε στο Κοράνι.

Μετά την ορκωμοσία και την παρέλαση ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους ίδιους και τους συγγενείς τους σε αίθριο σκιασμένο χώρο του Στρατοπέδου.

Τους ευχόμαστε καλή θητεία, έστω και πολύ περιορισμένης διάρκειας αφού αν θέλουμε να σοβαρευτούμε ως χώρα η στρατιωτική θητεία, τουλάχιστον για τον Στρατό Ξηράς δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 18 μηνών.

Πρόσφατα βίντεο