Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενεργειακής ατζέντας στη Χίο θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Γ.Γ. του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη να υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα.
Ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιλογή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου ως εταίρου στην πρόταση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ένταξη της Χίου στο σχετικό πρόγραμμα, το οποίο επιβλέπει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έχει να κάνει με την ενεργειακή πολιτική.
Παράλληλα ο Γ.Γ. του Δήμου κάλεσε φορείς και πολίτες να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση για την ενεργειακή ατζέντα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος αναφέρθηκε στα οφέλη που υπάρχουν από την μη χρήση ορυκτών καυσίμων υπογραμμίζοντας ότι η μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα πρέπει να γίνει συντονισμένα.








































