Προβληματισμός για το κλείσιμο της προκυμαίας

Παρ, 15/05/2020 - 18:34

provlimatismos_gia_to_kleisimo_tis_prokymaias

Σχετική με την πρόταση, που καιρό τώρα έχει τεθεί για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Προκυμαία, με στόχο να αξιοποιηθεί για το άπλωμα τραπεζοκαθισμάτων, είναι επιστολή του τέως Δημάρχου στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Σε αυτήν ο Μ. Βουρνούς τονίζει ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των επαγγελματιών, ενώ και με δηλώσεις του σήμερα στην Αλήθεια υποστήριξε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε το κλείσιμο της προκυμαίας και τη διοχέτευση των οχημάτων στον περιφερειακό δρόμο έτσι ώστε να μπορούν και οι επαγγελματίες να δουλέψουν εφαρμόζοντας τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και οι πεζοί να έχουν ελεύθερο χώρο.

Ακόμη ο δήμαρχος Χίου αναφερόμενος στη διοχέτευση της κίνησης μέσω του περιφερειακού δρόμου τόνισε ότι αυτή δεν εξυπηρετεί όσους θέλουν να προσεγγίσουν την πόλη και κυρίως το χώρο του λιμανιού.

Σεβαστή χαρακτήρισε την άποψη του Δημάρχου για να μην κλείσει η προκυμαία στην κυκλοφορία των οχημάτων, ο Κώστας Βεζέρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος αλλά επιμένει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς, θα πρέπει να συζητήσουν την πρότασή τους με την οποία ζητούν για δύο μήνες -Ιούλιο και Αύγουστο- μετά τις 7 το απόγευμα τα δύο ρεύματα στο λιμάνι να κλείνουν στην κυκλοφορία και τμήμα αυτών να αποδοθεί στους καταστηματάρχες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Τη θέση της Χιακής Συμπολιτείας σχετικά με το αίτημα των καταστημάτων εστίασης για κλείσιμο της προκυμαίας για κάποιες ώρες την καλοκαιρινή περίοδο, εξέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αντωνόγλου.

Ο κ. Αντωνόγλου ξεκαθάρισε ότι δίπλα στα απαραίτητα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και καταστημάτων εστίασης, πρέπει να υπάρξει σαφής πρόνοια για προφύλαξη του, ούτως ή άλλως λιγοστού ελεύθερου δημόσιου χώρου καθώς όπως ανέφερε εκτιμάται ότι η αύξηση της έκτασης που θα καταλαμβάνουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τον, ήδη ανεπαρκή, διαθέσιμο χώρο για την κίνηση πεζών, ατόμων σε αμαξίδια, γονέων με καροτσάκια.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο