Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

«Ψηλά» στην τουριστική ατζέντα η αξιοποίηση των Αγιασμάτων

Παρ, 05/06/2020 - 21:34

Στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού φιλοδοξεί να βάλει η Δημοτική Αρχή τη Χίο μετά τις εργασίες βελτίωσης στα Αγιάσματα αλλά και το ειδικό σήμα λειτουργίας που έλαβε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα τρεις αντιδήμαρχοι, του τουρισμού Κώστας Βεργίνας, των Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς και της βόρειας Χίου Σιδερής Ντομάτας, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε τα Αγιάσματα να αποτελέσουν πόλο έλξης για τον ιαματικό τουρισμό.

Σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εγκριθεί η εκπόνηση γεωφυσικής έρευνας που θα εξετάσει τόσο τη βλάβη που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο στην πηγή από την κακοκαιρία και από τα κύματα της θάλασσας, όσο και τη δυναμικότητα της πηγής, για το αν δηλαδή η πηγή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου στην περιοχή, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Για την ενίσχυση του Υδροθεραπευτηρίου έχουν εξασφαλιστεί 31.000 ευρώ, κατά τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χάρη Μπουρνιά, που διευκρίνισε ότι από αυτό το ποσό, οι 17.500 χιλιάδες ευρώ θα πάνε στη μελέτη, με 5.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΧ ενώ θα προστεθούν άλλες 5.000 ευρώ από την ΔΗΚΕΧ για τις εργασίες επισκευών. Τέλος 9.000 ευρώ είναι το ποσό για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Στη γενικότερη ανάπτυξη της Αμανής μέσω του υδροθεραπευτηρίου αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος βόρειας Χίου, Σιδερής Ντομάτας, τονίζοντας ότι υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά την Αμανή επιπλέον 20.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για διάφορες εργασίες, όπως στεγανοποίηση της οροφής, αλλαγή σε μπανιέρες, τοποθέτηση μπανιέρας τύπου τζακούζι για ομαδική λούση και άλλες εργασίες βελτίωσης του χώρου.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο