Η προστάτιδα του πυροβολικού Αγ.Βαρβάρα εορτάστηκε το πρωί της Τρίτης στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ» στο Χαλκειός.
Παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστρατήγου Νικόλαου Μανωλάκου, του Στρατιωτικού διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παναγιώτη Κιμουρτζή, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου, αποδόθηκε τιμή και μνήμη σε όλους όσους υπηρετώντας στο πυροβολικό, θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξέχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου ενώ αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη οπλικών συστημάτων του πυροβολικού, με τα στελέχη του να τονίζουν την ετοιμότητα αλλά και το υψηλό φρόνημα των στρατιωτών.
«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο έτσι ώστε αν χρειαστεί να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα στον εχθρό κάνοντας τον να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που εισήλθε στον στρατιωτικό χώρο της Χίου» ανέφερε ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής.
«Τιμούμε σήμερα των μνήμη των αθάνατων ηρώων του πυροβολικού, που έπεσαν σε όλες της μάχες. Το ελληνικό πυροβολικό έχει μια λαμπρή και ένδοξη πορεία και βρίσκεται ψηλά στην συνείδηση και στην καρδιά μας», τόνισε ο στρατηγός της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος συμπληρώνοντας ότι «το Πυροβολικό από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε κάθε γωνιά ελληνικού εδάφους να είναι εξασφαλισμένη.
Ξεχωριστή παρουσία στον εορτασμό ήταν οι μαθητές του Β1 τμήματος του 4ου Γυμνασίου Χίου που παρακολούθησαν την γιορτή και ξεναγήθηκαν στα οπλικά συστήματα.










































