Σχέδιο για πύλη Σένγκεν σε αίθουσα επιβατών εξωτερικού και παλιά Ιχθυόσκαλα

Τρί, 20/07/2021 - 23:17

shedio_gia_pyli_sengken_se_aithoysa_epivaton_exoterikoy_kai_palia_ihthyoskala

Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας, κτίριο που ρημάζει και αποτελεί ντροπή για τη βιτρίνα του λιμανιού, έγινε σήμερα με την ομόφωνη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής που αφορά στην έγκριση του αρχικού σχεδίου για τη λειτουργία πύλης Σένγκεν στο λιμάνι της Χίου.

Το σχέδιο, το οποίο έγινε από μελετητική ομάδα, βάσει και των οδηγιών που υπήρχαν από την αστυνομία, προβλέπει λειτουργία της πύλης Σένγκεν στο υφιστάμενο κτίριο της αίθουσας επιβατών εξωτερικού αλλά και στην παλιά ιχθυόσκαλα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του Λιμενικού Ταμείου το λιμάνι της Χίου είναι στην πρώτη 5άδα λιμανιών που καταθέτουν στο υπουργείο Ναυτιλίας ολοκληρωμένο φάκελο για πύλη Σένγκεν.

Μετά την έγκριση από τη Λιμενική Επιτροπή ακολουθεί η κατάθεσή του σχεδίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ΑΑΔΕ προκειμένου όταν εγκριθεί και από αυτούς τους οργανισμούς να υλοποιηθεί.

Στα επόμενα στάδια, όπως εξήγησε ο πολιτικός μηχανικός του Λ.Τ. Χίου, Γιάννης Καββάδας, προβλέπεται να γίνει νέα μελέτη για τις επισκευές και διαμορφώσεις των δύο κτηρίων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, που σημαίνει ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει ακόμη αρκετό δρόμο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο