«Στην πράξη η αποτελεσματικότητα του πλωτού φράγματος»

Πέμ, 30/01/2020 - 20:57

stin_praxi_i_apotelesmatikotita_toy_plotoy_fragmatos

Διαγωνισμό για προμήθεια πλωτών φραγμάτων που θα χρησιμεύσουν ως εμπόδια έναντι των μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα στο Ανατολικό Αιγαίο, προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 
Ο διαγωνισμός, ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφορά πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 
Το συγκεκριμένο φράγμα θα τοποθετηθεί πιλοτικά στο Δυτικό Αιγαίο, προκειμένου να εκπαιδευθούν σε αυτό οι αρμόδιοι.
 
Εφόσον η λειτουργία του κριθεί αποτελεσματική, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για μεγαλύτερο φράγμα, το οποίο και θα τοποθετηθεί στο Ανατολικό Αιγαίο.

 

Το υπουργείο Άμυνας προσκάλεσε τέσσερις εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους για έναν πλωτό φράκτη μήκους 2,7 χιλιομέτρων, χωρίς να προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτησή του.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ο φράκτης θα πρέπει να υψώνεται 50 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού, και να είναι ειδικά σχεδιασμένος για την τοποθέτηση φωτισμού.

Ως ένα «θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χίου, η φύλαξη των συνόρων ήταν το πρώτο από μια σειρά μέτρων που το δημοτικό συμβούλιο απαίτησε να ληφθούν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος.

Πρόσφατα βίντεο