Στην πρώτη γραμμή για τον «Ντάντανο 2022»

Σάβ, 15/10/2022 - 12:07

stin_proti_grammi_gia_ton_ntantano_2022

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6.9 R έπληξε την Χίο το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί πολιτών, εκκενώσεις κτηρίων και μεγάλη κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων.

Αυτό προέβλεπε το σενάριο της μεγάλης κλίμακας άσκησης «Ντάντανος 2022» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα και τις αντοχές των εμπλεκομένων. Στις 9 το πρωί με το ισχυρό κτύπημα του εγκέλαδου, εκκενώθηκαν αμέσως τα Δημόσια κτήρια και οι εργαζόμενοι συντεταγμένα βγήκαν στην κεντρική πλατεία. Το ίδιο έγινε και στα σχολεία με τους μαθητές να συγκεντρώνονται στο προαύλιο.

Τραυματισμοί και εγκλωβισμοί μαθητών σημειώθηκαν στο 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο με την επέμβαση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ να είναι άμεση. Συμβάντα είχαμε και στον οικισμό της Αγ. Φωτεινής όπου με την συνδρομή του Λιμενικού απομακρύνθηκαν οι εγκλωβισμένοι στην παραλία κάτοικοι, ενώ στο «Γ. Καλουτάς» στον Κάμπο στήθηκε ένα πρόχειρο νοσοκομείο από τον Στρατό.

Αντίστοιχα ένας σταθμός πρώτων βοηθειών λειτουργούσε στην κεντρική Πλατεία από εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μικροτραυματισμούς πολιτών. Σε μια πρώτη αποτίμηση της άσκησης ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Χίου Γιάννης Καουντρουριάδης τόνισε σε δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι κύριος στόχος ήταν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τον ίδιο να προσθέτει ότι σίγουρα ένα πραγματικό γεγονός έχει διαφοροποιήσεις αλλά είναι καλό οι υπηρεσίες να γνωρίζουν αρμοδιότητες και καθήκοντα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο