Στις πρώτες θέσεις η Χίος με ποσοστό επιτυχίας 94% στις πανελλαδικές

Τρί, 27/08/2019 - 19:28

stis_protes_theseis_i_hios_me_pososto_epityhias_94_stis_panelladikes

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Καθοδικά κινούνται οι βάσεις στις περισσότερες σχολές με εξαίρεση τις οικονομικές σχολές, σε μεγάλες περιφέρειες.

Οι βάσεις στις σχολές που προστέθηκαν -130 νέα τμήματα- κινούνται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα αποτελέσματα αφορούν σχεδόν 104.000 υποψηφίους εκ των οποίων οι 80.000 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 23% των υποψηφίων εισάγεται στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Στη Χίο, η ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων στα ΓΕΛ έφτασε το 94% και στα ΕΠΑΛ το 49%.

Στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου η χαρά και η ικανοποίηση φαίνονταν στο πρόσωπα των εκπαιδευτικών με την προϊστάμενη της διεύθυνσης Ευτυχία Βλυσίδου να τονίζει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας πανελλαδικά, αποτέλεσμα της δουλειάς των εκπαιδευτικών.

Η κα Βλυσίδου πάντως δεν παρέλειψε εκτός από τα συγχαρητήρια και τις ευχές για τους επιτυχόντες να αναφερθεί και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, λέγοντας ότι υπάρχει ένας ολόκληρος χρόνος για να ανασυγκροτήσουν δυνάμεις και να προσπαθήσουν ξανά.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο