Στον Αγιο Στέφανο της Ελάτας

Παρ, 03/08/2018 - 19:43

diaploys_ag_eirinis_ag_stefanoy_elatas

Τρείς ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά 145 ήταν οι νικητές, όσοι και οι συμμετέχοντες στον φετινό διάπλου του Αγίου Στεφάνου, που έγινε παραμονή της εορτής του, από την παραλία της Αγίας Ειρήνης στο ομώνυμο νησάκι του Αγίου Στεφάνου της Ελάτας.

Με δεδομένο ότι πέρσι πήραν μέρος 73 κολυμβητές, ο διπλασιασμός του αριθμού τους δείχνει και το μέγεθος του εγχειρήματος, με δεδομένο ότι φέτος δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες.

Παρά το βοριαδάκι των 4-5 μποφόρ, ο αγώνας έγινε κανονικά με όλα τα μέτρα ασφαλείας και τον Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού να δίνει το σήμα της εκκίνησης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι όταν ειδικότερα υπάρχει ένας δύσκολος ξεχωριστός στόχος, που πρέπει να επιτευχθεί.

Οι κολυμβητές κάθε ηλικίας τερμάτισαν σχεδόν όλοι με τροπαιούχο τον φοιτητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Πιπινιά, πρωταθλητή ήδη της τεχνικής κολύμβησης, μέλος της Εθνικής Ομάδας τεχνικής κολύμβησης, μεταξύ άλλων με δύο χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό του σε διεθνείς Πανεπιστημιακούς αγώνες.

Η ψυχή της όλης οργάνωσης  Βασίλης Κοκαλιάς, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, που έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

Το ίδιο έγινε και με εκατοντάδες στην κυριολεξία προσκυνητές, που δεν κολύμπησαν βέβαια, αλλά  χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο σκάφος, στην ουσία πλωτό Λεωφορείο, το Αγιος Νικόλας των Οινουσσών, και με την βοήθεια των Λιμενικών υπαλλήλων, μεταφέρθηκαν από την Αγία Ειρήνη στο νησάκι του Αγίου Στεφάνου για τον καθιερωμένο Εσπερινό και το πανηγύρι, που ακολουθεί.

Εκεί όλα άψογα οργανωμένα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελάτας, ακολούθησαν τον παραδοσιακό πλέον ρυθμό τους με γλέντι μέχρι πρωϊας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο