Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Στους δρόμους οι Καρδαμυλίτες για το ΕΠΑΛ

Δευ, 09/09/2019 - 19:45

Δυναμική είναι και αυτή τη φορά η κινητοποίηση των Καρδαμυλιτών στην πόλη της Χίου, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά διαμαρτύρονται για τη μη λειτουργία ολιγομελούς τμήματος στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους. Αυτή τη φορά στην ατζέντα των αιτημάτων τους προστέθηκε και η λειτουργία του παιδικού σταθμού Καρδαμύλων σε κατάλληλους χώρους.

Αρχικά οι 100 περίπου Καρδαμυλίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έκαναν "στάση" στην Περιφερειακή Ενότητα όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος υιοθέτησε το αίτημά τους λέγοντας ότι θα προωθηθεί αρμοδίως.

Ακολούθησε πορεία στο γραφείο του χιώτη Βουλευτή της Ν.Δ. και Υφυπουργού, Νότη Μηταράκη, ενώ ειδικά για το θέμα του παιδικού σταθμού οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν και στο δήμο, αφού την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού έχει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

 

Με ανακοίνωση τους τονίζουν πως με την σημερινή κινητοποίηση έγινε η αρχή γιατί θα ακολουθήσουν άλλες δυναμικότερες.

Στο μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π. Μπουγδάνος έστειλε στην υπουργό Παιδείας την παρακάτω επιστολή: 

"Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

            Σας διαβιβάζω συνημμένα έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων του Λιβάνειου 1ου ΕΠΑΛ Καρδαμύλων σχετικά με τη μη έγκριση του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

            Επισημαίνω ότι η σχετική απόφαση δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου, ενώ οι χιλιομετρικές αποστάσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

            Χρέος μας, ειδικά στην ακριτική περιοχή μας, είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα μικρά σχολεία των περιφερειακών οικισμών τα οποία αποτελούν πνεύμονα ζωής για τα νησιά μας.

            Παρακαλώ θερμά για την έγκριση λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ανεξάρτητα από αριθμό μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραμεθόριας νησιωτικής περιοχής μας."

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο