Σύσκεψη για να μην έχουμε και στη Χίο... πανδημία

Πέμ, 15/10/2020 - 19:52

syskepsi_gia_na_min_ehoyme_kai_sti_hio._pandimia

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τέθηκε από χθες το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση εκτός από έλευση κλιμακίου του ΕΟΔΥ, επιπροσθέτως θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στη μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα, όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Η «καραντίνα» στην οποία μπήκε από χθες η ΒΙΑΛ, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, έχει θορυβήσει την ΠΕ Χίου καθώς η έλλειψη του ιατρικού κλιμακίου που τους προηγούμενους μήνες με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βρισκόταν στη δομή έχει προκαλέσει… συμφόρηση στο Νοσοκομείου Χίου.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στην Π.Ε. Χίου με συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων της Χίου, προσπαθώντας να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε εκ νέου η ΠΕ να στελεχώσει με ιατρούς το ΚΥΤ κάνοντας έστω διαγνωστικούς ελέγχους πριν την παραπομπή τους στο Νοσοκομείο Χίου.

Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από παρέμβαση του Γιώργου Νομικού, περιφερειακού σύμβουλου και ιατρού, με θέμα τη συρροή κρουσμάτων από τη ΒΙΑΛ προς το Νοσοκομείο με τον ίδιο να τονίζει ότι αν το πράγμα το αφήσουμε τότε θα έχουμε πανδημία και στη Χίο.

Πρόσφατα βίντεο