Σύστημα ενδοσκόπησης δικτύων μέσα στο 2024 αποκτά η ΔΕΥΑΧ

Τρί, 26/09/2023 - 23:50

systima_endoskopisis_diktyon_mesa_sto_2024_apokta_i_deyah

Η ΔΕΥΑΧ πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη θα αποκτήσει μέσα στο 2024 σύστημα ενδοσκόπησης των δικτύων της, ώστε να μπορεί να εντοπίζει τις περιπτώσεις παράνομης ροής λυμάτων ακόμη και σε δίκτυα ομβρίων.

Ο ίδιος θύμισε ότι κατά διαστήματα και στο παρελθόν έγιναν έλεγχοι εντοπίζοντας τέτοιες παράνομες συνδέσεις, απ’ ό,τι φαίνεται όμως το πεδίο δράσης είναι αρκετά μεγάλο, οπότε η ΔΕΥΑΧ έχοντας το δικό της εξοπλισμό θα μπορεί να επεμβαίνει πιο άμεσα στα μικρά δίκτυα.

Βέβαια κατά τον κ. Καλογεράκη δεν φταίνε μόνο οι παράνομες συνδέσεις στους αγωγούς ομβρίων για τη δυσοσμία που παρατηρείται, φταίει σε κάποιες περιπτώσεις και η χρήση των αγωγών από πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να ρίχνουν εκεί οτιδήποτε, από μπογιές, νερά από σφουγγάρισμα, μέχρι και ακαθαρσίες σκύλων!

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο