Τελετή έναρξης επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια

Δευ, 22/03/2021 - 21:00

teleti_enarxis_epeteiakon_ekdiloseon_gia_ta_200_hronia

Σε μια λιτή τελετή υψώθηκε η σημαία του Δήμου Χίου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων, σηματοδοτώντας την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν για τα επόμενα δυο χρόνια, προσαρμοσμένες στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η σημαία με σύνθημα «1821-2021 Συμμετέχουμε, Οραματιζόμαστε, Γιορτάζουμε», υψώθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του νησιού.

Την νέα γενιά, εκπροσώπησε συμβολικά η σημαία, με μαθητές, του 1ου Γυμνασίου Χίου, ενώ πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση του ποιήματος του Βίκτωρος Ουγκώ «το ελληνόπουλο».

Για τους αγώνες που πρέπει να μείνουν ζωντανοί στην μνήμη μας και να αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι, ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ενώ για τα αποτελέσματα της ενότητας των Ελλήνων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο