Τελετή υποδοχής πρωτοετών στην ΑΕΝ Οινουσσών

Δευ, 02/12/2019 - 20:01

teleti_ypodohis_protoeton_stin_aen_oinoysson

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τις Οινούσσες.
 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που προέτρεψε τους σπουδαστές που με τα πλοία θα μεταφέρουν την ελληνική σημαία σε όλη την υφήλιο, να μην την υποστείλουν ποτέ και πουθενά .

 

Πάνω από 1.500 κεπετάνιοι έχουν αποφοιτήσει από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπως είπε ο Διοικητής της Σχολής Παντελής Βατούσης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να λειτουργήσουν από φέτος, εκτός από τους κοιτώνες των ανδρών και κοιτώνες γυναικών, που σε πρώτη φάση εξυπηρετούν τη στέγαση 7 σπουδαστριών και από του χρόνου ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ώστε να υπάρξει σε μόνιμη βάση, προς όφελος των Ακαδημιών, συνεργασία μεταξύ των Δήμων που έχουν ΑΕΝ, στηρίζοντας παράλληλα τον εθνικό στόχο για την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας.

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και πολλοί γονείς και συγγενείς των σπουδαστών.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο