Χίος, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Τηλεοπτική συζήτηση για το νέο σύστημα εξετάσεων

Δευ, 09/10/2018 - 21:23

to_neo_exetastiko_systima_stin_alitheia_tv

Μια πρώτη συζήτηση για το νέο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ & ΤΕΙ επιχειρείται σήμερα στην τηλεόραση της Αλήθειας, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι», στις 20.00 & 00.00, και σε επανάληψη στις 4 μ.μ. της Τρίτης 11/9/18. Καλεσμένοι στο στούντιο ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρος Σταυρινούδης και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, Μάρκος Σκούφαλος, που απαντούν στις ερωτήσεις της Ειρήνης Αναγνώστου.

Οι δύο καλεσμένοι σκιαγραφούν τις κυριότερες αλλαγές αλλά κυρίως επιχειρηματολογούν για το ρόλο του Σχολείου στη σύγχρονη εποχή και κατά πόσον επιτελεί αυτό την αποστολή του, διαφωνώντας σε πολλά αλλά και συμφωνώντας ότι οι εξετάσεις είναι μία μόνο από τις δεκάδες παραμέτρους του εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο κατά βάση δεν αλλάζει.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου θεωρεί πάντως ότι οι αλλαγές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι το νέο εξεταστικό σύστημα αποδυναμώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και εντείνει τις ταξικές διαφορές.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο