Αφού τα έκανε σαν τα… μούτρα της η Κυβέρνηση, φέρνει τώρα το προσφυγικό στα… ίσια.

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 07/03/2020 - 22:15

Η Αστυνομία στη Χίο για τα ΜΑΤ είπε συγνώμη δια στόματος του νέου Αστυνομικού Διευθυντή, η Κυβέρνηση ακόμα δεν το είπε.

Και δεν το είπε ούτε ο Αιγαιοπελαγίτης υπουργός Μετανάστευσης.

Από τις δηλώσεις τους δε, φαίνεται ότι μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ο Δήμος Σιντίκης Σερρών δέχεται μετανάστες – πρόσφυγες σε Δομή, που θα δημιουργηθεί, λέει ο Νότης Μηταράκης. Ας τα… βλέπουν οι αυτοδιοικητικοί στα νησιά.

Δηλαδή από την αρχή, δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο… γιαλός.

Άρθρον πρώτον. Μπράβο στον Δήμο Σερρών και την Σιντίκη, αλλά ο υπουργός δεν λέει ότι είχαν αποφασίσει, χωρίς πάλι να ρωτήσουν κανέναν, ότι θα κάνουν την Δομή στο ανενεργό «Στρατόπεδο Βασιλειάδη» και τώρα συμβιβάστηκαν να την φτιάξουν στη θέση «Κλειδί».

Τηρουμένων των αναλογιών, Δήμος Χίου είναι το Στρατόπεδο Γκιάλα, Δήμος Χίου είναι και τα… Λεπτόποδα.

Άρθρον δεύτερον. Ποιός τους εμπόδισε να τα κάνουν… ίσια; Πόσες φορές ειπώθηκε, πάρτε κόσμο από το νησί, αδειάστε σταδιακά την ΒΙΑΛ, δείξτε ότι κάτι κάνετε και ταυτόχρονα συζητήστε και για μια δομή 500 – 1000 ατόμων;

Ποιός αντί να ακολουθήσει την λογική έφερε τα ΜΑΤ, για να φυτέψει με το ζόρι δυό πόλεις στο Αίπος και στον Μανταμάδο;

Ποιός θα απολογηθεί γι’ αυτές τις λωλάδες, που έκαψαν τις Κλειστές Δομές στα νησιά και ταυτόχρονα εξευτέλισαν και τις μονάδες των ΜΑΤ, την ώρα που το Κράτος, φάνηκε στον Έβρο, δεν πρέπει να διακινδυνεύει το κύρος καμιάς λειτουργίας του, ακόμα και της κατασταλτικής;

Πρόταση μας λοιπόν. Αν η Κυβέρνηση και ο υπουργός μας δεν έχουν το θάρρος να πούν κάναμε λάθος συγνώμη, τουλάχιστον ας μην κουνούν στους νησιώτες το δάκτυλο.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή στο προσφυγικό άλλος κάνει κουμάντο και μέχρι να έχει την τύχη του… Μεντερές, αυτό το φεγγάρι είπε stop οι ροές, ας φύγει ΤΩΡΑ κόσμος, πριν ξυπνήσει αύριο και πεί αμόλα καλούμα.

Ήδη κλείσαμε μια εβδομάδα και εκτός του κτιρίου της Λάδης και του πρώην Δημοτικού Άνω Καρδαμύλων, κάποια μωρά κοιμούνται στο… Κρατητήριο του Λιμεναρχείου και οι γονείς τους σε δύο… Λεωφορεία απ’ έξω. Τι καταλαβαίνομε αντί να αδειάζει η ΒΙΑΛ να διασπείρομε άλλες 5-6;

 

Υ.Γ. Η κυβέρνηση πήρε τόσο καλό βαθμό στο προσφυγικό, μέχρι στιγμής, που ακόμα και ο Σύριζα έστειλε κλιμάκιο Βουλευτών του στη Χίο, να κάνει… αντιπολίτευση. Ποιός; Ο… Σύριζα.

Σχετικά Άρθρα