Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Αφού τα έκανε σαν τα… μούτρα της η Κυβέρνηση, φέρνει τώρα το προσφυγικό στα… ίσια.

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 07/03/2020 - 22:15

Η Αστυνομία στη Χίο για τα ΜΑΤ είπε συγνώμη δια στόματος του νέου Αστυνομικού Διευθυντή, η Κυβέρνηση ακόμα δεν το είπε.

Και δεν το είπε ούτε ο Αιγαιοπελαγίτης υπουργός Μετανάστευσης.

Από τις δηλώσεις τους δε, φαίνεται ότι μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ο Δήμος Σιντίκης Σερρών δέχεται μετανάστες – πρόσφυγες σε Δομή, που θα δημιουργηθεί, λέει ο Νότης Μηταράκης. Ας τα… βλέπουν οι αυτοδιοικητικοί στα νησιά.

Δηλαδή από την αρχή, δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο… γιαλός.

Άρθρον πρώτον. Μπράβο στον Δήμο Σερρών και την Σιντίκη, αλλά ο υπουργός δεν λέει ότι είχαν αποφασίσει, χωρίς πάλι να ρωτήσουν κανέναν, ότι θα κάνουν την Δομή στο ανενεργό «Στρατόπεδο Βασιλειάδη» και τώρα συμβιβάστηκαν να την φτιάξουν στη θέση «Κλειδί».

Τηρουμένων των αναλογιών, Δήμος Χίου είναι το Στρατόπεδο Γκιάλα, Δήμος Χίου είναι και τα… Λεπτόποδα.

Άρθρον δεύτερον. Ποιός τους εμπόδισε να τα κάνουν… ίσια; Πόσες φορές ειπώθηκε, πάρτε κόσμο από το νησί, αδειάστε σταδιακά την ΒΙΑΛ, δείξτε ότι κάτι κάνετε και ταυτόχρονα συζητήστε και για μια δομή 500 – 1000 ατόμων;

Ποιός αντί να ακολουθήσει την λογική έφερε τα ΜΑΤ, για να φυτέψει με το ζόρι δυό πόλεις στο Αίπος και στον Μανταμάδο;

Ποιός θα απολογηθεί γι’ αυτές τις λωλάδες, που έκαψαν τις Κλειστές Δομές στα νησιά και ταυτόχρονα εξευτέλισαν και τις μονάδες των ΜΑΤ, την ώρα που το Κράτος, φάνηκε στον Έβρο, δεν πρέπει να διακινδυνεύει το κύρος καμιάς λειτουργίας του, ακόμα και της κατασταλτικής;

Πρόταση μας λοιπόν. Αν η Κυβέρνηση και ο υπουργός μας δεν έχουν το θάρρος να πούν κάναμε λάθος συγνώμη, τουλάχιστον ας μην κουνούν στους νησιώτες το δάκτυλο.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή στο προσφυγικό άλλος κάνει κουμάντο και μέχρι να έχει την τύχη του… Μεντερές, αυτό το φεγγάρι είπε stop οι ροές, ας φύγει ΤΩΡΑ κόσμος, πριν ξυπνήσει αύριο και πεί αμόλα καλούμα.

Ήδη κλείσαμε μια εβδομάδα και εκτός του κτιρίου της Λάδης και του πρώην Δημοτικού Άνω Καρδαμύλων, κάποια μωρά κοιμούνται στο… Κρατητήριο του Λιμεναρχείου και οι γονείς τους σε δύο… Λεωφορεία απ’ έξω. Τι καταλαβαίνομε αντί να αδειάζει η ΒΙΑΛ να διασπείρομε άλλες 5-6;

 

Υ.Γ. Η κυβέρνηση πήρε τόσο καλό βαθμό στο προσφυγικό, μέχρι στιγμής, που ακόμα και ο Σύριζα έστειλε κλιμάκιο Βουλευτών του στη Χίο, να κάνει… αντιπολίτευση. Ποιός; Ο… Σύριζα.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 05/06/2020 - 19:27

Ιδέα δεν έχει ο κύριος Κώστας ότι ονόμασα στύλους στο όνομα του, όμως με εντυπωσίασαν δύο πράγματα, η ευγένεια και η επιμονή του.

Πατημένος τα 80 με βρήκε στο δρόμο και με την σπανίζουσα πλέον Χιακή ευγένεια, με προέτρεψε να τον ακολουθήσω.

Βλέπω μου λέει την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική αρχή και όχι μόνο. Όλοι δουλεύουν για το καλό, δεν πρέπει να είμαστε όλο γκρίνια και παράπονα, αλλά να, θα πρέπει να δείχνουμε τα στραβά. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί να τους έχει ξεφύγει και κανένα θέμα, που να προλάβουν και αυτοί.

Έλεγε ο κύριος Κώστας τον ακολουθούσα κι’ εγώ, σκεπτόμενος ότι θα μου δείξει ένα από χιλιοειπωμένα πράγματα ή εν πάση περιπτώσει τι να μας ξεφύγει εμάς των δημοσιογράφων τώρα…

Φύγαμε από το κέντρο και τραβήξαμε για την νέα Ιχθυόσκαλα. Λέω τώρα θα μου πεί για τις πλάκες που… μαδάνε, αλλά φεύ προσπεράσαμε και την Ιχθυόσκαλα και μου δείχνει τους στύλους στην απέναντι πλευρά, στην προβλήτα που υπάρχει.

Τους βλέπεις μου λέει; Ωραία, πάμε τώρα να τους δούμε από κοντά.

Αυτό που αντίκρισα εγώ ο… πολύξερος το έβλεπα πρώτη φορά. Όλοι οι σιδερένιοι φωτιστικοί στύλοι είναι σάπιοι σε βαθμό κακουργήματος, ένας μάλιστα δεν άντεξε και σωριάστηκε, οι υπόλοιποι είναι θέμα χρόνου πότε θα πέσουν και θέμα τύχης ποιός θα τους φάει στο κεφάλι.

Μπήκαν μου λέει ο κύριος Κώστας και ουδείς τους συντήρησε ποτέ. Ένα σωρό έξοδα και καμιά σημασία. Εδώ δουλεύουν εργάτες από τις ανεμότρατες, έρχονται παιδιά και ψαρεύουν, γιατί αφού είναι σκούριοι δεν τους ξηλώνουν;

Θα το αναδείξω του λέω, αλλά γιατί να ξηλωθούν, θα επικρατεί το βράδυ σκοτάδι.

Εδώ ο κύριος Κώστας το τελευταίο, μου το φύλαγε για έκπληξη.

Δεν καταλάβατε μου λέει, γείτονας γαρ ο κ. Κώστας. Αυτοί οι στύλοι από την ημέρα που μπήκαν εδώ και χρόνια δεν άναψαν ποτέ!

Ας το δεί το θέμα το Λιμενικό ταμείο. Από την μία ο χώρος πρέπει να φωτίζεται, ίσως με κάτι πιο συντηρητικό, προβολείς για παράδειγμα αλλά οι υπάρχοντες στύλοι πρέπει να ξηλωθούν άμεσα.

Για… χατίρι του κυρίου Κώστα, που συνέχισε να αναρωτιέται ευγενικά.

Μα αφού δεν ήθελαν να φωτιστεί ο χώρος ή έβλεπαν ότι δεν φωτίζεται, γιατί έβαλαν τους στύλους;

Μέσα στον προϋπολογισμό κύριε Κώστα ήταν η τοποθέτηση δεν ήταν και η… ρευματοδότηση.

 

Υ.Γ. Ο πολύ ωραίος φωτεινός ανοιξιάτικος στολισμός της πόλης με τις τουλίπες, μήπως ολοκλήρωσε τον σκοπό του;