Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Άλλο ένα διεθνές ξεφτίλισμα του νησιού, οι υπογραφές ενάντια στη μόρφωση των προσφυγόπουλων

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 05/10/2018 - 20:48

Τίποτα χειρότερο από την αρνητική δημοσιότητα. Μοναδική μέχρι τώρα έξυπνη η Σάμος, μέσα στον ορυμαγδό του προσφυγικού βγαίνει αλώβητη.

Το νησί μας ακόμα πληρώνει ένα βλάκα, που έριξε καυτό λάδι σε ένα σκύλο.

Ακολούθησε η «νύχτα των κρυστάλλων» όταν υπάνθρωποι με δολοφονικά ένστικτα επιχείρησαν να κάψουν πρόσφυγες στη Σούδα και πέταγαν από ύψος 6 μέτρων κοτρώνες πάνω στις σκηνές τους.

Παρ’ ότι είμαστε τυχεροί, γιατί δεν σκοτώθηκε άνθρωπος, το θέμα «έφαγε» δύο Αστυνομικούς Διευθυντές και το νησί, αφού για μήνες η Χίος είχε συνδεθεί με τη «Χρυσή αυγή» και πανευρωπαϊκά εισέπραξε την πιο αρνητική δημοσιότητα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με τους φασίστες, που μάζευαν υπογραφές και με τους μικρόνοες που τις έβαζαν ότι, με διάφορα προσχήματα, για να κρατάμε και τους τύπους, δεν θέλουν να πάνε Σχολείο τα προσφυγάκια!

Ηδη την είδηση την μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά Πρακτορεία, αφού είναι πρωτοφανής για Ευρωπαϊκό έδαφος.

Το να αρνείσαι τη γνώση σε ένα παιδί, είναι συνώνυμο για τον Ευρωπαίο με τον δημόσιο ραβδισμό γυναικών του Ιράν.

Δυστυχώς βγάζομε για δεύτερη φορά και το άλλο μάτι μας.

Όπως η Μόρια είναι συνώνυμο της αθλιότητας η Χίος είναι συνώνυμο του μαύρου σκότους. Μπορεί αυτό να μην είναι η αλήθεια, οι φασίστες είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά οι μικρόνοες δεν είναι.

Όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και η Χίος θα το βρεί μπροστά της.

Όπως κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να πάει διακοπές στη Μόρια, το ίδιο δεν θα θέλει παρτίδες με ανθρώπους που αρνούνται τη γνώση σε αθώα παιδιά.

Το νησί μας δυστυχώς από προχθές «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» και το κρέμασμα στο περίπτερο, ορολογία για τις εφημερίδες, φεύγει την επομένη, το κρέμασμα στο internet δεν φεύγει ποτέ.

Και κάτι τελευταίο για μερικούς νταήδες, που δεν παραδειγματίστηκαν από μια δακτυλοδεικτούμενη περίπτωση στο νησί μας. Ας προσέξουν καλά ακόμα και τα λόγια τους και τα γραπτά τους, γιατί άγνοια Νόμου δεν συγχωρείται και ο Αντιρατσιστικός Νόμος καραδοκεί.

Υ.Γ. Δείτε στην ιστοσελίδα μας την ομιλία του Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανωλάκου στους νεοσυλλέκτους σήμερα στην Ταξιαρχία.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 05/12/2019 - 21:01

Όχι μην πάει το μυαλό σας στα άλλα τα κανάλια, τα τηλεοπτικά και δη τα Αθηναϊκά, που διακρίνονται διαχρονικά για το… επίπεδο τους.

 Όχι αναφέρομαι σε κάτι απλούστερο, τα κανάλια εξαγωγής των ομβρίων υδάτων, αυτά που από γενέσεως οικοδομών παροχετεύουν το βρόχινο νερό από τις ταράτσες στο έδαφος, χωρίς να γλύφει το ύδωρ τους τοίχους.

Επίσης δεν αναφέρομαι στα μεγάλα έργα, που δεν θα τα προλάβω, αφού οι εικοσαετίες στο νησί μας περνούν… απαρατήρητες και εγώ την επόμενη θα βλέπω λογικά τα Φράγματα και τα Αεροδρόμια, τα Δικαστικά Μέγαρα και συγνώμη ξέχασα το Λιμάνι… ανάποδα.

Όχι αναφέρομαι σε τρία κωλοκάναλα, που δεν έχουν μπεί Δήμαρχε μου στο Σχολείο, που από το 1792 μας κάνει ανθρώπους.

Ας τα πάρουμε από την αρχή και δεν έχει σημασία αν ο Σταμάτης Κάρμαντζης βγήκε Δήμαρχος χθες. Γι’ αυτό βγήκε για να λύνει τα προβλήματα σήμερα.

Προηγείται όμως η σειρά. Χρόνια δεν θα αναφέρω, κονδύλια δεν θυμάμαι.

Στην ιστορική Σχολή της Χίου, αργότερα Γυμνάσιο Αρρένων και σήμερα 1ο Γυμνάσιο, έγινε μια γενναία επισκευή, έγινε αντικατάσταση ακόμα και της στέγης, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, δαπανήθηκε ένας σκασμός λεφτά.

Με το τέλος της επισκευής για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν τοποθετήθηκαν τρία κανάλια από την δυτική πλευρά, που βλέπει τον πεζόδρομο, που χωρίζει 1ο Γυμνάσιο και 11οΔημοτικό Σχολείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να γλύφει το νερό τους τοίχους, να κινητοποιηθεί η Διεύθυνση του Σχολείου, να κάνουμε εμείς ρεπορτάζ, να δοθούν υποσχέσεις άμεσης αποκατάστασης και να… ξεχαστεί το θέμα, τουλάχιστον από μας, που και υπολογιστή να είχαμε ήταν αδύνατον να παρακολουθούμε τις… βουδιές γύρω μας.

Προχθές με τις πρώτες βροχές έπεσε το μάτι μας στο Σχολείο και με πόνο ψυχής είδαμε το νερό να γλύφει ξανά τους τοίχους τα δε κανάλια να… λείπουν.

Διαβήκαμε λοιπόν τα ιερά, με την κυριολεξία της λέξης, σκαλιά και βρήκαμε τον Διευθυντή Δημ. Βρούζο, που ξέραμε ότι κυνηγάει την εν λόγω υπόθεση αμέσως μετά την επισκευή.

Ο άνθρωπος Δήμαρχε μας ήταν απελπισμένος. Όχι μόνο τον έχουν γράψει από τον Δήμο, όχι μόνο του τσαμπουνάνε κάποιες βλακείες για ένταξη στο ΕΣΠΑ και δεν συμμαζεύεται, αλλά τον κοροϊδεύουν δύο χρόνια ότι σήμερα – αύριο τα κανάλια μπαίνουν.

Ξέρω τώρα τι θα ρωτήσετε όλοι, ότι ρώτησα και εγώ.

Το 1ο Γυμνάσιο είτε από νοικοκυριό είτε από δωρεές αποφοίτων του έχει ένα, το λές και γερό, κομπόδεμα.

Γιατί δεν τα βάζετε εσείς προτού να αρχίσουν να «κλωστάνε» οι τοίχοι από την υγρασία;

Θέλετε την απάντηση του Διευθυντή;

Δεν με αφήνουν.

Ποιός Δήμαρχε; Ο πανίβλακας κράτος; Τα… ταχυβόλα των Δημοτικών υπηρεσιών; Το κακό το ριζικό και το χάλι μας;

Μα εκλεγήκατε για να δώσετε λύση και ταχύτητα και σ’ αυτά.

Δεν πειράζει ας μην τηρηθούν όλοι οι τύποι, που στο τέλος θα μας ψοφήσουν.

Αν δεν μπούν και φέτος τα κανάλια, του χρόνου θα μαζεύουμε τους τοίχους από τον πεζόδρομο.

 

Υ.Γ. Άσχετο, παρακολουθώντας τα ελληνοτουρκικά και περιμένοντας να κάτσει η σκόνη, για να καταθέσουμε απλές σκέψεις, καλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να διαβάσει την συνέντευξη του πατέρα του στον Αλέξη Παπαχελά, το 2010, για την Τουρκία. «Ο Κ. Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια». Η Τουρκία είπε, είναι σοβαρή χώρα και εξηγεί το γιατί.

Αν δεν σοβαρευτούμε και εμείς ας ετοιμαστούμε να… απολαύσομε τον βιασμό που έρχεται.