Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Άλλο ένα διεθνές ξεφτίλισμα του νησιού, οι υπογραφές ενάντια στη μόρφωση των προσφυγόπουλων

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 05/10/2018 - 20:48

Τίποτα χειρότερο από την αρνητική δημοσιότητα. Μοναδική μέχρι τώρα έξυπνη η Σάμος, μέσα στον ορυμαγδό του προσφυγικού βγαίνει αλώβητη.

Το νησί μας ακόμα πληρώνει ένα βλάκα, που έριξε καυτό λάδι σε ένα σκύλο.

Ακολούθησε η «νύχτα των κρυστάλλων» όταν υπάνθρωποι με δολοφονικά ένστικτα επιχείρησαν να κάψουν πρόσφυγες στη Σούδα και πέταγαν από ύψος 6 μέτρων κοτρώνες πάνω στις σκηνές τους.

Παρ’ ότι είμαστε τυχεροί, γιατί δεν σκοτώθηκε άνθρωπος, το θέμα «έφαγε» δύο Αστυνομικούς Διευθυντές και το νησί, αφού για μήνες η Χίος είχε συνδεθεί με τη «Χρυσή αυγή» και πανευρωπαϊκά εισέπραξε την πιο αρνητική δημοσιότητα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με τους φασίστες, που μάζευαν υπογραφές και με τους μικρόνοες που τις έβαζαν ότι, με διάφορα προσχήματα, για να κρατάμε και τους τύπους, δεν θέλουν να πάνε Σχολείο τα προσφυγάκια!

Ηδη την είδηση την μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά Πρακτορεία, αφού είναι πρωτοφανής για Ευρωπαϊκό έδαφος.

Το να αρνείσαι τη γνώση σε ένα παιδί, είναι συνώνυμο για τον Ευρωπαίο με τον δημόσιο ραβδισμό γυναικών του Ιράν.

Δυστυχώς βγάζομε για δεύτερη φορά και το άλλο μάτι μας.

Όπως η Μόρια είναι συνώνυμο της αθλιότητας η Χίος είναι συνώνυμο του μαύρου σκότους. Μπορεί αυτό να μην είναι η αλήθεια, οι φασίστες είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά οι μικρόνοες δεν είναι.

Όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και η Χίος θα το βρεί μπροστά της.

Όπως κανείς Ευρωπαίος δεν θέλει να πάει διακοπές στη Μόρια, το ίδιο δεν θα θέλει παρτίδες με ανθρώπους που αρνούνται τη γνώση σε αθώα παιδιά.

Το νησί μας δυστυχώς από προχθές «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» και το κρέμασμα στο περίπτερο, ορολογία για τις εφημερίδες, φεύγει την επομένη, το κρέμασμα στο internet δεν φεύγει ποτέ.

Και κάτι τελευταίο για μερικούς νταήδες, που δεν παραδειγματίστηκαν από μια δακτυλοδεικτούμενη περίπτωση στο νησί μας. Ας προσέξουν καλά ακόμα και τα λόγια τους και τα γραπτά τους, γιατί άγνοια Νόμου δεν συγχωρείται και ο Αντιρατσιστικός Νόμος καραδοκεί.

Υ.Γ. Δείτε στην ιστοσελίδα μας την ομιλία του Αντιστράτηγου Νικόλαου Μανωλάκου στους νεοσυλλέκτους σήμερα στην Ταξιαρχία.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 16/09/2019 - 18:51

Ξεθαρέψαμε αλλά δεν πειράζει. Συνήθως οι προσγειώσεις είναι ανώμαλες. Δεν ξέρω αν μας παίρνει για άλλη μια, αλλά δεν βλέπω να το δοκιμάζουμε, βαδίζουμε πάνω στα βράχια… ντουγρού, για να χρησιμοποιήσουμε μια… ελληνική έκφραση.

Αφορμή για τις σκέψεις που θα ακολουθήσουν είναι μια συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 98.9 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, όπου ερωτώμενος για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας, το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αναγραφόμενα εντός εισαγωγικών ο υπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς».

Ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Κατ’ αρχήν είχα την εντύπωση πως η στρατιωτική θητεία είναι τιμή και υποχρέωση στην πατρίδα, αλλά προφανώς είμαι της παλιάς σχολής, ενώ μάλλον η σύγχρονη, που προφανώς υπηρετούν και κάποια Κυβερνητικά στελέχη, έχουν μια γεύση… αντιρρησιών συνείδησης.

Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το περί… ανησυχίας. Δηλαδή αν έχει αποδοθεί σωστά η φράση του κυρίου Υπουργού, τώρα με την σημερινή… προσκοπικής διάρκειας θητεία, οι μεν νέοι είναι… ήσυχοι, η δε πατρίδα πιο πολύ ακόμα, οι δε κυβερνώντες, ελπίζω όχι όλοι στην καρακοσμάρα τους.

Και αυτό γιατί όλα μπροστά μας δείχνουν ότι έρχεται ένα τεράστιο κύμα παγκόσμιας ύφεσης, που τους πρώτους που θα καταπιεί είναι τους μικρότερους. Έρχεται μια νέα διαίρεση της Δύσης με την Βρετανία να κουνάει το μαντήλι στην Ευρώπη, που βαδίζει πιθανά σε διάσπαση. Έχουμε μπροστά μας μια νέα φάση του προσφυγικού που απειλεί να μας γονατίσει και τέλος έχουμε μπροστά μας το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, που μπορούν ανά πάσα στιγμή ή να μας βάλουν σε ανυπολόγιστες περιπέτειες.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα ακούμε ότι οι νέοι δεν πρέπει να… ανησυχούν και ότι αύξηση της θητείας αποκλείεται.

Δεν πειράζει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με αυτά τα μυαλά, η εναπομείνασα Ελλάδα, γεωπολιτικής αξίας των Σκοπίων, θα αναγκαστεί να στρατεύσει υποχρεωτικά και τις γυναίκες, για να μην περιοριστεί στην… Πελοπόννησο αφού θα έχει χάσει το Αιγαίο.

Υ.Γ. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Ν.Δ. στο προεκλογικό πρόγραμμα της δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.