Άλλο… φέτα Δωδώνης, άλλο… Επίσκοπος Δωδώνης

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 02/09/2022 - 17:31

Ευτυχώς και υπάρχει το διαδικτυακό καφενείο και μπορεί η σύνταξη να μην… τρώει δυνατούς γραφιάδες, όπως τον δικό μας Κώστας Μαρδά, στον οποίο ανήκει η φράση του τίτλου.

Εκτός του τι είπε ο Επίσκοπος Δωδώνης, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε πανελλήνιο επίπεδο, σας καλώ να δούμε δύο λεπτομέρειες.

 

Η μια ότι λέγεται… Χρυσόστομος, συνεπώς αυτό που είπε, ότι μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν θέλει, είναι προϊόν… χρυσού στόματος.

Μετά ότι είναι… εφησυχάζον. Δηλαδή σκεφτείτε να… μην ήταν.

 

Στο τέλος βέβαια παραμένει η ουσία, διότι το ερώτημα ήταν σχετικό με τις αμβλώσεις. Από εκεί ξεκίνησε ο Επίσκοπος, καταδικάζοντας τις αμβλώσεις ακόμα και όταν αποτελούν προϊόν βιασμού, γιατί όπως ανέλυσε μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει και αν δεν συναινέσουν και οι δύο πλευρές, εγκυμοσύνη δεν υπάρχει.

Και εδώ τώρα φύεται έμπροσθεν μας η… ουσία της ουσίας, κάτι που ανέκαθεν το είχα απορία.

Εγώ όντας άσχετος από μπάσκετ, απλά έχω δεί μερικές φορές αγώνες εκ του μακρόθεν, αισθάνομαι εντελώς ανίκανος και άσχετος να σχολιάσω λεπτομέρειες φάσεων, να περιγράψω έναν αγώνα κ.λπ.

 

Μερικοί άνθρωποι της Εκκλησίας, που εκ πεποιθήσεως και επιλογής απέχουν των σεξουαλικών πράξεων, πως γνωρίζουν τέτοιες… λεπτομέρειες και πως το θείο μυαλουδάκι τους είναι κολλημένο μονίμως μεταξύ ομφαλού και γονάτων;

Τούτων δοθέντων, επιστρέφουμε στην ρήση του Μαρδά και ευχόμαστε κάποια στιγμή ο Δωδώνης να… εφησυχάσει αφού δεν του φταίει και σε τίποτα η… φέτα να την δυσφημεί.

 

Άσχετο με τα παραπάνω, αλλά σχετικό με τα εγκόσμια, που απασχολούν εμάς τους… αμαρτωλούς είναι και το σχόλιο, που μου έστειλε ο φίλος μου καπ. Αλέκος Καραμούζος, βέρος και κυρίως ανήσυχος Καρδαμυλίτης.

Διαβάστε το:

 

«Τις τελευταίες είκοσι ημέρες τα Καρδάμυλα συμβάλουν στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης μια και σχεδόν όλα τα φωτιστικά της κεντρικής παραλίας του Μαρμάρου είναι σβηστά.

Μέχρι στιγμής δεν βλέπω να νοιάζετε κανένας για την αποκατάσταση του προβλήματος.

 

Όλο αυτό το θέαμα με την θάλασσα, που φουσκώνει σε κάθε άμπωτη μας δίνουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που τύφλα νάχει η… Αφρική.

 

Τώρα αν σκουντουφλά ο ένας απάνω στον άλλο είναι άλλο θέμα.

 

Μετά αν εκεί στην παραλία περπατούν παιδιά είναι πάλι άλλο θέμα.

 

Υπάρχει κανένας Χριστιανός, που μπορεί να δώσει λύση για οι αρμόδιοι είναι μόνο για κατάθεση στεφανιών;»

 

Ας του λύσουν του καπετάνιου την απορία αυτοί που πρέπει. Τα Καρδάμυλα, μετά από το Λιμάνι, πρέπει επιτέλους να τα δούμε όλοι αλλιώς, αλλά κυρίως να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι Καρδαμυλίτες.

 

Υ.Γ.: Πέρα από τον… καυγά αν καλώς ή κακώς δεν θα κλείσει η εστίαση το μεσημέρι της Τετάρτης, στην κινητοποίηση για την Υγεία, αυτοί που σκέφθηκαν ως χώρο συγκέντρωσης στην 1.00 το μεσημέρι την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, την έχουν ποτέ… διασχίσει; Δεν μιλάμε να κάτσει κανείς εκεί εκτεθειμένος στον ήλιο 5 λεπτά, μεσημεριάτικα! Ταμένους… μας θεωρούν τους διαδηλωτές;

 

Σχετικά Άρθρα