Άλλος για κλήση; Οδός Μπεκριδάκη, η χαρά του… τροχονόμου

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/12/2022 - 20:53
Η πλευρά που τα κολωνάκια... πέταξαν

Καλά πλάκα κάνουμε τώρα, κανείς τροχονόμος δεν χαίρεται που κόβει κλήσεις, αλλά αδέλφια αν δεν κάνουμε κάτι, η μισή Χίος θα περάσει από το… ταμείο.

Να εξηγηθώ.

Στην είσοδο της πλατείας του Κάστρου από την μεριά της Λάδης, προς του Ζυμαράκη, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, υπάρχει ένας πεζόδρομος, η οδός Μπεκριδάκη. Εκεί σχηματίζεται και μια ας την πούμε πλατεία, που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ως τέτοια, ο δε γείτονας Σπύρος Μπουλάς, θυμάται απλά μια φορά να χρησιμοποιείται για την παράσταση ενός Κουκλοθέατρου.

Εκεί λοιπόν για να εξηγηθούμε υπάρχουν σήματα απαγόρευσης στάθμευσης. Κανείς δεν καταλαβαίνει βέβαια γιατί υπάρχουν και σε τι εμποδίζει εκεί η στάθμευση έστω 10-15 οχημάτων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Σήματα υπάρχουν.

Βεβαίως, επειδή δεν αρκούν αυτά, σωστά, εφόσον ο χώρος αυτός κρίθηκε ότι πρέπει να είναι ελεύθερος, υπήρχαν και κολωνάκια και από τις δύο εισόδους, με την διαφορά ότι εδώ και μεγάλο διάστημα από την μια πλευρά τα κολωνάκια, πήγαν στη… θάλασσα, ουδείς ξέρει από ποιόν και γιατί, πλην όμως και κανένας δεν φρόντισε να επαναφέρει τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.

Το τι γίνεται λοιπόν εκεί καθημερινά, όσοι την έχουν πατήσει το ξέρουν και είναι… αμέτρητοι. Όποιος περάσει και στριμωχτεί, βλέπει ξαφνικά την μία είσοδο της οδού ανοικτή, βλέπει «τρύπα» χώνει το ΙΧ του και επιστρέφοντας βρίσκει μια… κλήση.

Οι τροχονόμοι περνούν, βεβαιώνουν, και σε μια ώρα, ας πούμε, ξαναπερνούν για τους επόμενους… πελάτες. Υπάρχουν και άλλοι, που έχουν αφήσει το ΙΧ και έχουν πάει στον Πειραιά και επιστρέφοντας θα βρούν ένα… μπουκέτο κλήσεων να τους περιμένει. Άλλοι, όπως σήμερα, δεν θα βρούν ενδεχόμενα την κλήση, καθώς θα την έχει λιώσει η βροχή, αλλά θα το... καταλάβουν όταν φτάσει η ειδοποίηση του προστίμου.

Κοντολογίς στην οδό Μπεκριδάκη γίνεται καθημερινά της… κλήσης, επειδή στην ουσία βγήκαν βίαια τα κολωνάκια, που εμπόδιζαν την είσοδο και ουδείς τα αντικατέστησε.

Με την ευκαιρία πάντως, δεν ξαναβλέπει ο Δήμος την δυνατότητα των πολιτών να σταθμεύουν και εκεί; Απ’ ότι διαπιστώσαμε αυτόν δεν ενοχλεί κανέναν. Αλλά, σε τελική ανάλυση, αν πρέπει ο χώρος να παραμένει κενός, γιατί… έτσι, ας προφυλαχτούν οι άμοιροι πολίτες που κατεβαίνουν να ψωνίσουν και φεύγουν κατά ένα πενηντάρικο… ελαφρύτεροι.

 

Υ.Γ.: Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Δημάρχου για το πορτοφόλι του μέσου πολίτη, που κατεβαίνει ο άνθρωπος για μας δουλειά και του παίρνουν το μεροκάματο, ευελπιστούμε στην άμεση λύση του προβλήματος.

Η πλευρά που τα κολωνάκια υπάρχουν
Οι κλήσεις της... βροχής

Σχετικά Άρθρα