Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Ας ανακοινώσει η Ν.Δ. τους υποψήφιους Βουλευτές της στις… 8 Ιουλίου

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/06/2019 - 21:37

Τι πειράζει δηλαδή να έχουν προηγηθεί οι εκλογές, ας μην κολλάμε στις… λεπτομέρειες.

Αλήθεια μπορεί να επιχειρηματολογήσει κανείς σοβαρά γιατί να βάλουν κάποιοι υποψηφιότητα με το Κόμμα της Ν.Δ.;

Βεβαίως ουδείς θέτει υποψηφιότητα με το ζόρι, αλλά εδώ κολλάει το περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα αλλά εδώ μάλλον δεν μιλάμε με πολιτικούς όρους.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με αυτούς, η εύνοια υπέρ των ήδη Βουλευτών είναι εξωφρενική και το θέμα δεν τίθεται σε τοπικό επίπεδο, όπου ο Νότης Μηταράκης είναι μια κατηγορία μόνος του.

Τίθεται θέμα ουσίας ότι οι υποψήφιοι του Κόμματος που θα Κυβερνήσει δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, σε σημείο που αν κάποιος έχει στοιχειώδη πολιτική λογική θα πρέπει να πεί στον Πρόεδρο της Ν.Δ. «Ασε Κυριάκο ευχαριστώ, βάζω υποψηφιότητα την επόμενη φορά».

Όμως τέτοια προφανώς δεν υπάρχει και τα… γεννητούρια αργούν γιατί βλέπετε οι κομμένοι θα πρέπει να μην είναι και διαμαρτυρόμενοι άρα θα πρέπει να γίνει η μοιρασιά ποιός βολεύεται και πού.

Κοντολογίς στα απλοελληνικά, πάνω στο ναρκοθετημένο πτώμα της Ελλάδας, γιατί ο Σύριζα αυτό θα αφήσει, κάποιοι ετοιμάζονται μετεκλογικά για πάρτι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται πράγματα που για να γίνουν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εν τέλει κάτι πολύ απλό, η κοινή λογική, μόνο που αυτή ακριβώς απουσιάζει από την σκανδαλώδη καθυστέρηση των υποψηφίων της Ν.Δ.

Ας τα πάρει αυτά υπ’ όψιν το Κόμμα που θα Κυβερνήσει. Τους βλέπουν…

 

Υ.Γ. Η… ατμομηχανή της ανάπτυξης που θέλει να βάλει μπροστά ο Πολύδωρος είναι τμήμα του μετρό του Αιγαίου του Κώστα Σημίτη, γνωστού πολέμαρχου των Ιμίων;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 16/11/2019 - 22:04

Όπου Στρατηγός ο φίλος μου Χρίστος Δρίβας, που ανέλυσε στο Ομήρειο, σε μια μεστή ομιλία πράγματα που κατ’ ιδίαν έχουμε αναλύσει για ώρες.

Και μάλιστα σε ένα ακροατήριο, που άκουγε με θρησκευτική ευλάβεια, όχι γιατί δεν τα ήξερε, άλλωστε ήταν πασιφανές πως ήταν ψαγμένο κοινό, αλλά γιατί άκουγε μια εισήγηση γνώσεων και λογικής δομημένης… στρατιωτικά, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, είχε δηλαδή αρχή, μέση και τέλος .

Σε αντιδιαστολή με πολιτικές εισηγήσεις που έχουν αρχή, μεσαριά και… ψήφους.

Το αντικείμενο του στην ουσία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και κυρίως η Τουρκία ως… αναθεωρητική δύναμη.

Αναζητήστε την ομιλία, αναφέρομαι σ’ αυτούς που δεν την παρακολούθησαν, αν και εγώ που την παρακολούθησα θέλω να την ξαναδιαβάσω, δείτε την τηλεοπτικά, βρείτε αφορμή μ’ αυτήν να ενημερωθείτε παραπέρα, αλλά εγώ θα ήθελα να σταθώ στα… ψιλά της σπουδαίας αυτής εισήγησης του Στρατηγού, συγχαίροντας τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, που μας χάρισε αυτή την δυνατότητα, να την παρακολουθήσουμε.

Και το κυριότερο… ψιλό είναι ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν για πολύ ακόμα τους… κουφούς.

Όχι γιατί οι Στρατιωτικοί… ξεψάρωσαν και μιλούν πλέον, αν και πάντοτε μιλούσαν φανερά σαν απόστρατοι, αλλά γιατί η πολιτική ηγεσία δεν την παίρνει πιά να τους… γράφει.

Ψιλό… ένα. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Οι προηγούμενοι έκαναν τους παλαβούς, οι προ προηγούμενοι τους χαζούς, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει τον… κουφό.

Ψιλό… δεύτερο. Με ρουκέτες της ανάστασης δεν γίνονται πόλεμοι και εδώ δεν ψήνεται πλέον στην γειτονιά μας, αλλά… μυρίζει. Η χώρα χρειάζεται πολεμική βιομηχανία, τα οπλικά συστήματα θέλουν εκσυγχρονισμό, όχι αύριο, είπε ο Στρατηγός (προφανώς για οικονομία χρόνου άφησε απ’ έξω το στόλο) αλλά… χθές.

Ψιλό… τρίτο. Να καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών όλη η πολιτική ηγεσία και όχι μόνο οι κυβερνώντες. Ο καθένας να σταματήσει να κοιτάζει την πάρτη του.

Χωρίς χώρα δεν υπάρχει χώρος για κανέναν είπε ο Χρ. Δρίβας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν.

Ψιλό… τέταρτο. Ξεκαθαρίζοντας ότι είναι παιδί μεταναστών στην Δυτική Γερμανία άρα κάτι ξέρει από… ξενιτιά, είπε το αυτονόητο, στο οποίο δεν μπορούν οι πολιτικοί να κωφεύουν.

Να φιλοξενήσω σπίτι μου δυο - τρείς ανθρώπους. Να μπούν χωρίς να με ρωτήσουν και να τους δω καθισμένους στο σαλόνι άλλοι δυό -τρείς, αλλά… διακόσοι δεν μπορούν να ρθούν, δεν χωράνε.

Άρα χθες και όχι αύριο, πρέπει να πούμε σαν χώρα, πόσους χωράμε ή δεν χωράμε άλλους.

Το τελευταίο… ψιλό, γιατί ήταν πολλά, δεν το είπε ο Δρίβας αλλά ο… Θουκυδίδης και το ανάρτησε στην παρουσίαση του ο Στρατηγός ως… επίλογο.

«Όσοι διατηρούν την ελευθερία τους, το χρωστούν στην δύναμη τους»

 

Υ.Γ. Επειδή η Χίος είναι μικρή και… ξεραινόμαστε όλοι μεταξύ μας, δεν είδα πολλούς εν ενεργεία Αξιωματικούς να παρακολουθούν την ομιλία του απόστρατου υψηλόβαθμου συναδέλφου τους. Προφανώς τα… ξέρουν.