Ευτυχώς και δεν πήγαν τα παιδιά Σχολείο και γλυτώσαμε τα… εγκαύματα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 22/01/2026 - 21:37

Δεν είναι δικό μου αλλά επιτυχημένο του δικού μας Χαώδους Μανώλη Βερβεράκη το πρωϊ στο ραδιόφωνο.

Βέβαια η επιτυχία προεκτείνεται όχι μόνο στην απόφαση του Δημάρχου να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της Πέμπτης για να γλυτώσουμε την… σφοδρή κακοκαιρία, αλλά και στις ανάλογες εισηγήσεις των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, που βασίζονταν και αυτές στις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Εν ολίγοις από τον γιατρό μέχρι τη μαμή άντε να βρούμε τι φταίει που χάσαμε το παιδί και κυρίως άντε να βρούμε πότε θα σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Διότι «Θεομηνίες» δεν γνωρίζουμε μόνο στην Ελλάδα αλλά μόνο εδώ καταφέρνουμε να τα εξευτελίσουμε όλα. Και άλλες χώρες έχουν 112 αλλά μόνο εδώ καταφέραμε να ηχεί προειδοποιητικά και να εισπράττει το κινητό μούντζες.

Το αυτό έγινε άλλη μια φορά με το κλείσιμο των Σχολείων με αποτέλεσμα εκτός της ταλαιπωρίας των οικογενειών, της… ευτυχίας των παιδιών (αν ήμουν δάσκαλος αυτό θα με προβλημάτιζε) να γίνουν για μια ακόμα ρεζίλι οι αρχές.

Βάζοντας λοιπόν κάτω την κοινή λογική ρωτώ. Τι θα γίνει δηλαδή αν ξεσπάσει μια δυνατή βροχή; Έχουμε σχολεία πάνω σε ρέματα; Ένα γονιός ακόμα και αν οι δρόμοι ας πούμε είναι πλημμυρισμένοι δεν έχει το μυαλό να κρατήσει το παιδί σπίτι; Κοντολογίς γιατί γίνεται όλη αυτή η υπερπροστασία, που εκτός των άλλων, εγώ το πάω μακρύτερα βγάζει και… βουρυρομπεμπέδες; Να το πάω λίγο μακρύτερα; Θεωρείτε όλη αυτή την κωμωδία άσχετη με την μαμά, που βγαίνει στο ραδιόφωνο εν Αθήναις και καταγγέλλει τον στρατιωτικό Διοικητή Χίου (έγινε αυτό επί Ταξιάρχου Μεϊμάρη) διότι έχει τον κανακάρη της σε άσκηση υπό βροχήν; Γιατί απαξιώνουμε την κρίση του γονιού, την προστασία του δασκάλου, την αυτενέργεια του ίδιου του παιδιού;

Δεν πειράζει που τα ρώτησα αυτά… τσάμπα, γιατί επί της λοιπής επικαιρότητος ευτυχώς δεν πλήττομε με τίποτα. Άκουγα ας πούμε ραδιοφωνικά τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας να λέει γιατί ο Δήμος δεν θα ανοίξει ούτε φέτος τις κατασκηνώσεις των Σκλαβιών; Επ’ αυτού πειράζει που έχω κάποιες απορίες; Ας πούμε αφού ιδιοκτησιακά δεν ανήκουν στον Δήμο γιατί αυτός ενδιαφέρεται; Μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης υπάρχουν πλέον κατασκηνώσεις; Και επειδή μάλλον με τις απορίες θα μείνω, προτείνω ευθέως το εξής. Επειδή ο Δήμος Χίου με ότι καταπιάστηκε μέχρι σήμερα και χρυσός να ήταν περιττώματα έγινε, γιατί το υπουργείο Οικογένειας δεν κάνει ένα διαγωνισμό μήπως και εμφανιστεί ένας ιδιώτης, που να ενδιαφέρεται να λειτουργήσει κατασκηνώσεις, που και τα παιδιά να φιλοξενούνται ασφαλώς και αυτός να τις αναβαθμίσει σε στόχο να κερδίσει ο άνθρωπος;

Όμως ανεξαρτήτως κατασκηνώσεων αξίζει να σταθούμε στο στοιχείο που έδωσε ο Αργύρης Γιαμάς, για κάτι που θεωρώ φυσιολογικό αφού σε λίγο όπως το πάμε δεν θα μείνει εδώ νέο ζευγάρι ούτε για δείγμα. Από πέρσι μέχρι φέτος είπε, τα παιδιά στα Δημοτικά Σχολεία ήταν κατά 150 λιγότερα. Βάλτε αυτό σε βάθος δεκαετίας μήπως και καταλάβουμε γιατί η Τουρκία, που φυσικά ήταν εκ των προθύμων στον νέο… ΟΗΕ που θέλει να στήσει ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας – Γροιλανδίας και όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, γιατί δεν βιάζεται να θέσει θέμα κυριότητος των νησιών του Αιγαίου.

 

ΥΓ. Σιωπάτε και κατάλαβαν στην Αθήνα ότι δεν πρέπει να φύγει το Super puma  από το νησί. Κάτι είναι κι’ αυτό.

 

 

Σχετικά Άρθρα