Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Το αναμενόμενο… θερμό επεισόδιο και η προβλέψιμη Τουρκία

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 19/06/2019 - 21:54

Θα πάμε ήρεμοι στις εκλογές ή θα αντί για το… εκλογικό βιβλιάριο θα κρατάμε το… φύλλο πορείας;

Αυτή η ερώτηση μας γίνεται καθημερινά και αφού εμείς οι δημοσιογράφοι ως γνωστοί… παντογνώστες τα… ξέρουμε όλα να καταθέσω και εγώ έναν προβληματισμό.

Το αν θα γίνει κάτι το ξέρει μόνο ο… Μάντης Κάλχας αλλά επειδή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας χωρίζουν μερικά… χρόνια ας απαντήσουμε με κάτι σπάνιο στη χώρα αυτή με την… λογική.

Τι λέει αυτή; Όταν από το πρωϊ  μέχρι το βράδυ κοπανάς «θερμό επεισόδιο» κάποια στιγμή όταν όντως έρθει θα θεωρείται φυσιολογικό.

Είναι όμως φυσιολογικό;

Τα «θερμά επεισόδια» κατ’ αρχήν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα κατά λάθος και τα προγραμματισμένα.

Την Τουρκία κατά πως την κόβουμε, χώρα του… λάθους;

Όχι απεναντίας την διαβάζει κανείς πανεύκολα. Από την μια το μαϊμού γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, μαϊμού γιατί η Τουρκία από μόνη της τρύπα δεν κάνει και αν την κάνει θα είναι στο νερό.

Από την άλλη το άλλο γεωτρύπανο που δεν ξέρουμε που θα πάει. Και αυτό στην Κύπρο;

Ωραία, η Τουρκία θα παίζει το… γεωτρύπανο αλλά η τρυπανιά θα είναι οι S 400  τους οποίους δεν αγοράζει για να τους στρέψει εναντίον μας, δεν είμαστε πιά ο ομφαλός της γής, αλλά γιατί φοβάται το Ισραήλ.  

Η Τουρκία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του και το Ισραήλ ένα πράγμα δεν κάνει ΠΟΤΕ, δεν ξεχνά.

Αν λοιπόν το στείλει στην Κύπρο δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι κινήσεις να ανοίξει την Αμμόχωστο για… κτηματογράφηση αυτό δείχνουν. Τότε θα έχουμε μια ανταλλαγή απειλών για δήθεν επιπτώσεις από μεριάς Ευρώπης και μέχρι να καθαρογραφτούν αυτές θα έχουν καθαρίσει οι Αμερικάνοι και για τους Ρώσους, που κάνουν τον «ψόφιο κοριό» αλλά ΕΝΑ πράγμα ξέρουν. Το Αιγαίο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να γίνει μόνο ελληνικό αλλά και ΠΟΤΕ μόνο Τουρκικό.

Αν όμως το γεωτρύπανο μπεί στην ελληνική ΑΟΖ τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Τότε ο τόσο προβλέψιμος Ερντογάν θα βάλει την ταφόπλακα του.

ΣΤΟΠ εδώ για μια ιστορία.

Πριν χρόνια στην Χίο κάηκαν κάτι παιδιά που εργάζονταν σε καθαριστήριο.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Ως υπεύθυνη για το θλιβερό συμβάν κρίθηκε δικαίως ή αδίκως η Πυροσβεστική υπηρεσία. Τότε στις παρελάσεις την τελετή έκλειναν πάντα οχήματα της Πυροσβεστικής. Μετά το συμβάν ήταν τόσο το γιούχα, που έπεσε στην πρώτη παρέλαση, που από τότε εδώ και δεκαετίες Πυροσβεστικά οχήματα δεν εμφανίστηκαν ξανά.

Κλείνει η ιστορία και η παρένθεση.

Αν γίνει τρυπανιά στην ελληνική ΑΟΖ η μεν πολιτική ηγεσία πρέπει να μπεί εκεί που είχε πεί ο… Πολάκης, δυό μέτρα κάτω από το χώμα, ο δε Στρατός θα πρέπει να αυτοακυρωθεί.

Και οι μεν πολιτικοί μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να τους φτύνουν αλλά οι Στρατιωτικοί έχουν και αυτό ο Ερντογάν το ξέρει.

Ξέρει λοιπόν τι τον παίρνει και τι όχι. Τσαμπουκά πουλάει εκεί που τον παίρνει και είναι πέρα για πέρα προβλέψιμος.

Αν λοιπόν την κάνει την βλακεία δεν θα ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, κάνοντας πόλεμο με την Ελλάδα, γιατί αυτό θα γίνει. Θα την ανοίξει γιατί οι εξοπλισμένοι σαν αστακοί από τους Αμερικανούς Κούρδοι θα του την πέσουν από τα Νότια και Δυτικά και τότε δεν θα υπάρχει Αλλάχ για να σώσει τίποτα.

Εν κατακλείδι θερμό επεισόδιο δεν ξέρω αν θα γίνει, εκείνο που ξέρω είναι πως ότι κάνει μέχρι στιγμής ο Ερντογάν είναι προβλέψιμο και λογικό και το  κάνει επειδή τον παίρνει.

 

Υ.Γ. Επειδή γράψαμε κάτι για τρελοκομείο. Διαβάστε τις θέσεις του Κεμαλιστή, του… προοδευτικού Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αναλογιστείτε γιατί δεν είναι στο Τουρκικό…Δαφνί.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 05/12/2019 - 21:01

Όχι μην πάει το μυαλό σας στα άλλα τα κανάλια, τα τηλεοπτικά και δη τα Αθηναϊκά, που διακρίνονται διαχρονικά για το… επίπεδο τους.

 Όχι αναφέρομαι σε κάτι απλούστερο, τα κανάλια εξαγωγής των ομβρίων υδάτων, αυτά που από γενέσεως οικοδομών παροχετεύουν το βρόχινο νερό από τις ταράτσες στο έδαφος, χωρίς να γλύφει το ύδωρ τους τοίχους.

Επίσης δεν αναφέρομαι στα μεγάλα έργα, που δεν θα τα προλάβω, αφού οι εικοσαετίες στο νησί μας περνούν… απαρατήρητες και εγώ την επόμενη θα βλέπω λογικά τα Φράγματα και τα Αεροδρόμια, τα Δικαστικά Μέγαρα και συγνώμη ξέχασα το Λιμάνι… ανάποδα.

Όχι αναφέρομαι σε τρία κωλοκάναλα, που δεν έχουν μπεί Δήμαρχε μου στο Σχολείο, που από το 1792 μας κάνει ανθρώπους.

Ας τα πάρουμε από την αρχή και δεν έχει σημασία αν ο Σταμάτης Κάρμαντζης βγήκε Δήμαρχος χθες. Γι’ αυτό βγήκε για να λύνει τα προβλήματα σήμερα.

Προηγείται όμως η σειρά. Χρόνια δεν θα αναφέρω, κονδύλια δεν θυμάμαι.

Στην ιστορική Σχολή της Χίου, αργότερα Γυμνάσιο Αρρένων και σήμερα 1ο Γυμνάσιο, έγινε μια γενναία επισκευή, έγινε αντικατάσταση ακόμα και της στέγης, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, δαπανήθηκε ένας σκασμός λεφτά.

Με το τέλος της επισκευής για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν τοποθετήθηκαν τρία κανάλια από την δυτική πλευρά, που βλέπει τον πεζόδρομο, που χωρίζει 1ο Γυμνάσιο και 11οΔημοτικό Σχολείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να γλύφει το νερό τους τοίχους, να κινητοποιηθεί η Διεύθυνση του Σχολείου, να κάνουμε εμείς ρεπορτάζ, να δοθούν υποσχέσεις άμεσης αποκατάστασης και να… ξεχαστεί το θέμα, τουλάχιστον από μας, που και υπολογιστή να είχαμε ήταν αδύνατον να παρακολουθούμε τις… βουδιές γύρω μας.

Προχθές με τις πρώτες βροχές έπεσε το μάτι μας στο Σχολείο και με πόνο ψυχής είδαμε το νερό να γλύφει ξανά τους τοίχους τα δε κανάλια να… λείπουν.

Διαβήκαμε λοιπόν τα ιερά, με την κυριολεξία της λέξης, σκαλιά και βρήκαμε τον Διευθυντή Δημ. Βρούζο, που ξέραμε ότι κυνηγάει την εν λόγω υπόθεση αμέσως μετά την επισκευή.

Ο άνθρωπος Δήμαρχε μας ήταν απελπισμένος. Όχι μόνο τον έχουν γράψει από τον Δήμο, όχι μόνο του τσαμπουνάνε κάποιες βλακείες για ένταξη στο ΕΣΠΑ και δεν συμμαζεύεται, αλλά τον κοροϊδεύουν δύο χρόνια ότι σήμερα – αύριο τα κανάλια μπαίνουν.

Ξέρω τώρα τι θα ρωτήσετε όλοι, ότι ρώτησα και εγώ.

Το 1ο Γυμνάσιο είτε από νοικοκυριό είτε από δωρεές αποφοίτων του έχει ένα, το λές και γερό, κομπόδεμα.

Γιατί δεν τα βάζετε εσείς προτού να αρχίσουν να «κλωστάνε» το τοίχοι από την υγρασία;

Θέλετε την απάντηση του Διευθυντή;

Δεν με αφήνουν.

Ποιός Δήμαρχε; Ο πανίβλακας κράτος; Τα… ταχυβόλα των Δημοτικών υπηρεσιών; Το κακό το ριζικό και το χάλι μας;

Μα εκλεγήκατε για να δώσετε λύση και ταχύτητα και σ’ αυτά.

Δεν πειράζει ας μην τηρηθούν όλοι οι τύποι, που στο τέλος θα μας ψοφήσουν.

Αν δεν μπούν και φέτος τα κανάλια, του χρόνου θα μαζεύουμε τους τοίχους από τον πεζόδρομο.

 

Υ.Γ. Άσχετο, παρακολουθώντας τα ελληνοτουρκικά και περιμένοντας να κάτσει η σκόνη, για να καταθέσουμε απλές σκέψεις, καλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να διαβάσει την συνέντευξη του πατέρα του στον Αλέξη Παπαχελά, το 2010, για την Τουρκία. «Ο Κ. Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια». Η Τουρκία είπε, είναι σοβαρή χώρα και εξηγεί το γιατί.

Αν δεν σοβαρευτούμε και εμείς ας ετοιμαστούμε να… απολαύσομε τον βιασμό που έρχεται.