Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Ανάπτυξη…

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 06/11/2019 - 19:25

Αυτή η γεννήτρια στην… αυτόνομη Δημοκρατία των Μεστών, είναι η εικόνα της ανάπτυξης στο νησί μας.

Οι άνθρωποι είδαν και αποείδαν με τι σημερινές διακοπές και αυξομειώσεις και είπαν για να μην σακατέψουν τα μηχανήματα του Αγροτικού τους Ιατρείου, σήμερα ήταν η μέρα του γιατρού, να το τροφοδοτούν με γεννήτρια, μέχρι να αποφασίσει η ΔΕΗ σε ποιόν αιώνα ζούμε.

Και επειδή η ΔΕΗ δεν κυβερνά, τα ερωτήματα μπαίνουν στους σημερινούς κυβερνώντες.

Δεν αρκεί να κοπεί η μονιμότητα στους νεοεισερχόμενους της ΔΕΗ και στις προνομιακές παροχές για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Και επειδή τα συσσωρευμένα χάλια στην ΔΕΗ δεν θα φτιάξουν σε μια μέρα, απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και αυτό το καθορίζει καθαρά η Κυβέρνηση, εκτός αν δεν κάνει κουμάντο, οπότε ας μας το πούν να το ξέρουμε.

Ας γίνουμε σαφέστεροι. Σήμερα είχαμε άλλη μια μεγάλης διάρκειας διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί σε ώρα οικονομικής αιχμής.

Λογικό από μια μεριά αφού περιμένοντας την διασύνδεση του νησιού με την Ηπειρωτική Ελλάδα, άλλο ένα θέμα που περιμένοντας το άσπρισαν τα μαλλιά μου, με καλώδιο, στο μεταξύ έχουμε απαξιώσει το υπάρχον εργοστάσιο.

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και την έλλειψη προσωπικού τότε το αποτέλεσμα με αυτό το χάλι είναι απολύτως λογικό.

Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την απαξίωση.

Και αυτό το τελευταίο δεν κοστίζει και κατά τη γνώμη μου είναι το σοβαρότερο, γιατί απλά δείχνει ότι η ΔΕΗ γράφει τους πάντες στις… καμινάδες της.

Γίνεται διακοπή ρεύματος και δεν ξέρει κανείς τι συμβαίνει. Μιλάμε ότι είναι στην τύφλα όλοι, από τον Νομάρχη, που πάντα λέγεται με ένα αλαμπουρνέζικο όνομα, μέχρι τον Δήμαρχο. Κανείς δεν ξέρει αλλά ούτε και μαθαίνει.

Και την ώρα της αιχμής, της βλάβης, ας πούμε δεν προλαβαίνει κανείς να ενημερώσει. Μετά, μετά από μια ώρα, ένα… οκτάωρο, κανείς δεν βρίσκεται επίσης να πεί, έγινε αυτό, εξαιτίας αυτού, συγνώμη βρε αδελφέ. ΤΙΠΟΤΑ, τύφλα στην τύφλα.

 Μιλάμε οι καταναλωτές, οι πολίτες είναι ζώα χωρίς δικαιώματα, τους έχουμε μόνο για να πληρώνουν. Γιατί βλέπετε την ώρα της διακοπής είχαν σταματήσει τα πάντα εκτός από… μηχανάκια των αποδείξεων.

Αυτά υπάρχει πρόβλεψη να δουλεύουν με μπαταρία, μη χάσει κανένα γραμμάριο φόρου το Κράτος.

Συνεπώς περιμένουμε από την Κυβέρνηση μέχρι να δρομολογήσει τα μεγάλα, που θα πάει θα πέσουν και τα… άσπρα μαλλιά, να δώσει λύση σε κάτι απλό, στο τέλος της απαξίωσης.

 

Υ.Γ. Αργά το κατάλαβαν στην Alpha Bank. Μετά την αναστολή του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γιάννη Παληού ας δεχθούν και την πρόταση του και ας παίρνουν τα 400 ευρώ το μήνα. Τα άλλα ας τα πάρουν από τα… Κόμματα, έναντι των δανείων που χρωστούν.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 13/11/2019 - 18:00

Είναι γνωστό ότι δεν παιζόμαστε με τίποτα.

Επίσης είναι γνωστό ότι με την... αγιαστούρα, δεν πετυχαίνουμε τίποτα.

Ειδικά ο καθ' ύλην υπεύθυνος Δήμος Χίου, θα πρέπει αυτό να το καταλάβει και να ταράξει στα πρόστιμα όσους παρανομούν.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η περιοχή που περιγράφουμε θα μπορούσε να είναι 50, 100, 150, δεν είμαστε υπερβολικοί, σημεία της Χίου.

Απλά την διαλέξαμε επειδή «βγάζει μάτι» αφού βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο Μαστίχας στην μοναδική, ιδιωτική εννοείται, επένδυση των τελευταίων 100 χρόνων στην Νότια Χίου, εξαιρουμένου του Λιμένα Μεστών, που δεν υπολογίζεται αφού εδώ και καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να μας βάλει πρόστιμο και να ζητήσει πίσω τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, αφού το Λιμάνι που φτιάχτηκε, χρησιμοποιείται μερικές μέρες το χρόνο, δηλαδή ζητήσαμε Μερσεντές και την χρησιμοποιούμε ως… κοτέτσι.

Ας επιστρέψουμε όμως στο… σταύλο εκτός αν είναι κάτι άλλο, μεγάλης ομορφιάς σημεία του νησιού μας, που χρησιμοποιούνται ως μπαζότοποι.

Δεν διαλέξαμε τυχαία αυτόν του Μουσείου μαστίχας.

Ούτε τυχαία είναι η φωτογραφία.

Ένα όμορφο πουλί… η Χίος και δίπλα… εμείς,  μια κίτρινη ταινία για τη μεταφορά τούβλων.

Λίγο πιο κάτω μπετόν εν ψυχρώ.

Κάποιο «γαϊδούρι» άδειασε εκεί, δίπλα στο μουσείο Μαστίχας, μια μπετονιέρα!

Έβαλα επίτηδες την λέξη σε εισαγωγικά γιατί όσο δυσεύρετο κι’ αν είναι, ως είδος του ζωϊκού βασιλείου στο νησί μας, το γαϊδούρι, ποτέ δεν συμπεριφέρεται έτσι.

Θα μπορούσα να δημοσιεύσω δεκάδες φωτογραφίες με τούβλα, πλακάκια, ελαστικές ρόδες, ψυγείο, μια σιδερένια σόμπα, αντικείμενα του σπιτιού - τσουκάλια, ποτήρια, λάμπες φωτός, καρέκλα, μια βαλίτσα γεμάτη ρούχα μιας γιαγιάς, μαξιλάρι, πάπλωμα, κουτάλια, πόρτα, βαρέλια, πολυθρόνα, τσουβάλι με σιλικόνη για πλακάκια.

Περιορίζομαι στην… καλλιτεχνική του πουλιού και μερικές μόνο άλλες και περιμένω τις ενέργειες του Δήμου.

Και λέω του Δήμου, γιατί υπάρχει σήμερα οργανωμένος χώρος ιδιώτη για υποχρεωτική εναπόθεση μπαζών.

Δεν χρησιμοποιείται επειδή κοστίζει.

Εύκολη απάντηση αλλά δεν είναι η σωστή. Και ο Δήμος Χίου να προχωρήσει σε άλλο χώρο, μέχρι να ξεβρωμίσουν οι υπηρεσίες και παραχωρήσουν τις άδειες, πάλι το ίδιο θα γίνεται.

Τα δίποδα, που έχουν βρωμίσει τα πάντα με μπάζα, θα συνεχίζουν να τα αμολούν όπου βρούν γιατί… βαριούνται να τα μεταφέρουν, γιατί αυτή είναι η πάστα και το επίπεδο τους.

Όλοι αυτοί καταλαβαίνουν μόνο μια γλώσσα, αυτή των προστίμων.

Ας σταματήσει επιτέλους ο Δήμος Χίου να πηγαίνει με την αγιαστούρα.

Ας κάνει την αρχή ο Σταμάτης Κάρμαντζης επιβάλλοντας πρόστιμα.

Πρόστιμα και δημοσιοποίηση, άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

Υ.Γ. Αν υπάρχει δυσκολία, επειδή αναφερόμαστε και στο Μουσείο μαστίχας και το Πυργί, ας δανειστεί ο Δήμος Χίου από την τροχαία για ένα μήνα τον… Κολόμβο.