Άνθρωποι και… φλαμίνγκο

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 14/01/2021 - 19:39

Αναρωτιόμουνα τα κοινά μας σημεία και τις διαφορές μας.

Η φωτογραφία από την τυρανισμένη από την πανδημία γειτονική μας Μυτιλήνη, όπου περιμένοντας τον… Λέανδρο, αφού έτσι ονομάσαμε την ερχόμενη κακοκαιρία, τα πανέμορφα φλαμίνγκο, μαζεύτηκαν και κούρνιασαν όλα μαζί στον υδροβιότοπο της αλυκής στην Καλλονή της Λέσβου.

Την έβλεπα και σκεπτόμουνα, πως έτσι κάπως γίναμε και εμείς οι άνθρωποι, καθώς περιμέναμε να μας κάνουν το υποχρεωτικό, γιατί έτσι πρέπει να είναι, τέστ για κορωνοϊό, στην σημερινή ουρά ασθενών και επισκεπτών του Σκυλίτσειου, όταν ξαφνικά μας έπιασε η πρωϊνή μπόρα.

Μαζευτήκαμε και… κουρνιάσαμε όλοι μαζί, παρ’ ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, κάτω από την μικρή τέντα, που έχει τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο των τέστ.

Και αναρωτιόμουνα, γιατί αυτό που μας ξεχωρίζει και από τα ρόζ πουλιά είναι η λογική έναντι του ενστίκτου. Αφού η λογική επίσης λέει, ότι τα τέστ πλέον θα είναι υποχρεωτικά για πολύ καιρό ακόμα, όπως υποχρεωτικό θα είναι σε λίγο, και μην ακούτε τα περί του αντιθέτου το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί να ταξιδέψει κανείς, τι θα γίνει το υπόλοιπο του χειμώνα που είναι πίσω;

Έτσι θα στέκεται ο κόσμος κουρνιασμένος και ξεροσταλιάζοντας μέσα στην βροχή και το κρύο; Και μιλάμε για ανθρώπους κάθε ηλικίας και σεβάσμιους γέροντες, που περιμένουν για παράδειγμα για κάποια αλλαγή ή επίσκεψη σε γιατρό.

Νομίζω πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μέσα στα τόσα που αντιμετωπίζει πρέπει να δεί και αυτό, την εξεύρεση δηλαδή εντός του περιβόλου του Σκυλίτσειου ενός στεγασμένου χώρου, που μπορεί να είναι και λυόμενος - προσωρινός.

Καν αν φαντάζει δύσκολο αυτό, η Διοικητής… ξέρει. Ο Δήμος Χίου μπορεί για παράδειγμα να βοηθήσει. Ας αποτανθεί, όπως το ίδιο έγινε και με τους χώρους πρασίνου του Νοσοκομείου.

Σήμερα μέσα στο κρύο και την βροχή, συνεργείο εργατών του Δήμου, με την άγρυπνη καθοδήγηση του πανταχού παρόντος Αντιδημάρχου Γιώργη Κλιαμενάκη, κλάδευαν δένδρα και μάζευαν τα ξύλα, που ο προορισμός τους είναι οι σόμπες και τα τζάκια αδύναμων οικονομικά συμπολιτών.

 

Υ.Γ.: Τα φλαμίγκο τα συσπείρωσε εν όψει του μυθικού Λέανδρου, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, εμείς που έχουμε λογική έχουμε ανάγει σε… Ανατολικό ζήτημα τα αυτονόητα μέτρα, που επιτέλους κάποιος τόλμησε να πάρει για τα Πανεπιστήμια, με βάση την κοινή… λογική.

Σχετικά Άρθρα