Χίος, Τρίτη 21 Μαΐου

Αντί για φράγμα ας βολευτούμε με ένα… μπιτόνι

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 22/03/2019 - 17:41

 

Τώρα που έκατσε ο θόρυβος και γιορτάσαμε και στη Χίο την Παγκόσμια ημέρα νερού… λάτρας, μάλλον είναι ώρα να τους πούμε ότι… τσιβίκια κοντεύουμε να γίνουμε, ηλίθιοι δεν είμαστε.

Ζωή και ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υπάρχει. Οσα μας φτιάχνουν και όσα μας τάζουν πως θα φτιάξουν είναι «αέρας κοπανιστός» εφόσον το νησί διψάει, θα συνεχίζει να διψάει και οι άμοιροι κάτοικοι πέραν όσων πληρώνουν ως αναγκαστικά πολίτες ενός… Χώρου παχύνσεως πολιτικών κηφηνών, ξηλώνονται για να πληρώσουν πανάκριβα ένα αλατόνερο του αισχίστου είδους, που εκτός των άλλων τους εξασφαλίζει μια πέτρα στα νεφρά ή στη χολή.

Και δεν είμαστε ηλίθιοι γιατί παρακολουθούμε εδώ και 15 χρόνια τις Κυβερνήσεις όλων των λογιών και χρωμάτων να προσπαθούν υποτίθεται να τελειώσουν ένα Φράγμα στη θέση Κόρης γεφύρι, που κανονικά αν δεν είχαν πρόβλημα μαζί μας οι Ευρωπαίοι αφού ως… πτώμα στοιχίζουμε ακριβότερα, θα το είχαν σταματήσει, θα μας πετούσαν έξω με τις κλωτσιές και θα έπαιρναν πίσω ένα σκασμό λεφτά που έχουν δώσει μέχρι τώρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ η συμφωνία που έγινε ή δεν έγινε μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη, που εδώ και καιρό από… μέσα του και τελευταία απ’ έξω του είναι χωρίς αρμοδιότητες και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, φουρτούνα μας για το… ανάπτυξης και για την ακρίβεια μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων.

Ανεξάρτητα από την πρωτοβουλία Κάρμαντζη, αν έγινε… θεσμικά αν παρέκαμψε την Περιφερειάρχη, όπως τον παρακάμπτει και εκείνη, η ιστορία θα δείξει πόσο πλήρωσε η Χίος αυτόν τον… έρωτα, η ουσία είναι μία. Το υπουργείο θυμήθηκε ότι από πέρσι τον Αύγουστο έχει αφήσει το φράγμα να αναπτύσσονται στο σώμα του… πευκάκια, γιατί γίνεται και αυτό.

Και αφού λοιπόν το θυμήθηκε, τι μας είπαν;

Θα ολοκληρώσουν τον έλεγχο, θα ψάξουν μέσω Εισαγγελέα ποινικές ευθύνες και στη συνέχεια θα δούμε ή μάλλον θα δεί η επόμενη Κυβέρνηση.

Συνεπώς, από τον ένα άχρηστο στον άλλο το Φράγμα παραμένει ημιτελές και εμείς… μαλθάκες με το συμπάθιο με ένα μπιτόνι στο χέρι.

Τώρα τι περιμένουμε; Να ξεκουμπιστούν και αυτοί, μήπως οι επόμενοι δεν είναι τελείως άχρηστοι. Στο μεταξύ ο Δήμος για να μην φάει ξύλο το ερχόμενο καλοκαίρι στήνει πυρετωδώς αφαλατώσεις, με το Φράγμα Κόρης γεφύρι ατέλειωτο, το αντίστοιχο του Κατράρη… τρύπιο και του Σαραπιού… δοκιμαστικό.

Γιατί τα γράφουμε αυτά; Πρώτον για να μην μας νομίζουν για βλάκες, δεύτερον για να αναρωτηθούμε φωναχτά αν μας μούτζωσε ο… Θεός και τρίτον για να απαντήσουμε φωναχτά και τίμια μέσα μας στο ερώτημα που έθεσε ραδιοφωνικά ο Δήμης Μυλωνάδης, έτσι για την Περιφερειακή συνείδηση ρε γαμώτο, και που θα βρείτε στο… υστερόγραφο.

 

Υ.Γ. Αν το φράγμα Κόρης γεφύρι ήταν στη Μυτιλήνη θα είχε τελειώσει;

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 20/05/2019 - 22:42

Χριστέ και Απόστολε είναι δίλλημα αυτό, ας πούμε προεκλογικό;

Ενώ το ζητούμενο αν έχουμε το… φως του Αλέξη ή το… σκότος του Κυριάκου είναι πιό εύηχο αφήστε που το έχουμε συνηθίσει.

Θα πεί κανείς, μα τόσα χρόνια δεν το βαρεθήκαμε;

Αν πάντως είναι κάποιος πολύ… ψαγμένος  θα δεί πως από το 1500 τα ίδια πράγματα συμβούλευε ο Μακιαβέλι τον Ηγεμόνα του να κάνει, για να μην χάσει ποτέ την εξουσία, άρα μην απογοητεύεστε, 500 χρόνια μέσα στην ιστορία ούτε μια σταγόνα δεν είναι.

Βέβαια εδώ υποτίθεται ότι έχουμε να κάνουμε με… Αριστερά, που έχει άλλη ηθική, αλλά εδώ ακριβώς είναι η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ιστορία, ότι εξευτέλισε και αυτό.

Και για να γίνουμε σαφέστεροι, επειδή υποτίθεται έχουμε την Κυριακή Ευρωεκλογές, τις οποίες έχουμε μετατρέψει σε προκαταρκτικές… Βουλευτικές, δεν θα έψεγε κανείς τον Αλέξη αν άνοιγε την στρόφιγγα των παροχών αφού το τραβάει ο οργανισμός μας.

Όμως δείτε την… λεπτομέρεια. Μοίρασε κοντά ένας δις απ’ τα κλεμμένα όχι σε επιδόματα ας πούμε στο τρίτο παιδί, όχι στην απασχόληση ενός ανέργου, όχι στο φρενάρισμα ενός ακόμα  νέου από τις 500.000 που προηγήθηκαν, να φύγει και αυτός μετανάστης, όχι ας πούμε στην βελτίωση υποδομών στα Σχολεία, όχι στην υποδομή των παιδικών σταθμών, κοντολογίς αντί να βάλει στο ράφι παιδικές πάνες έβαλε τις ίδιες αλλά για την… ακράτεια ούρων των συνταξιούχων.

Διότι εδώ είναι το ζητούμενο. Ενώ κατηγορούν τον Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο του… σκότους χρησιμοποιούν ότι πιο παλαιοκομματικό  υπάρχει, παίζουν με τον πόνο αδύναμων ανθρώπων, που στο τέλος πιά της ζωής τους πιάνονται από την σανίδα σωτηρίας των 300 ευρώ, έτσι για να αποφύγουν την πείνα, γιατί στην κυριολεξία περί αυτού πρόκειται.

Τι θα πετύχουν; Ας πούμε το στόχο τους, να αποφύγουν την πανωλεθρία και να πέσουν πιο μαλακά, αλλά αυτό είναι τόσο κοντόφθαλμο όσο απύθμενα ήταν τα ψέματα τους, γιατί μπορεί να κάνουν το μείον 8 ας πούμε μείον 6-4-3 αλλά αυτό που θα μείνει στο τέλος, δεν είναι ούτε οι κολοτούμπες, ούτε τα μνημόνια, ούτε τα ψέματα, είναι ότι εν τέλει δεν είχαν κανένα ιερό και όσιο.

Γιατί σε τελική ανάλυση και αυτοί μπροστά στο δίλλημα μαιευτήρια ή νεκροταφεία διάλεξαν το δεύτερο.

 

Υ.Γ. Παρέμβαση το πρωί στο ραδιόφωνο του Ψυχολόγου Παντελή Πρώϊου, την ώρα που ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξενάκης ανέλυε την απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων κυρίως, να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης τους.

Η ίδια δουλειά  είπε ο Παντελής Πρώϊος στην Αμερική, μου πήρε 40’ και 50 δολάρια.