Από την αισιοδοξία στην… Ικαρία

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 06/05/2021 - 19:40

Με τον ΕΟΔΥ δεν πιστεύουμε να μπερδεύεται πλέον κανείς. Μερικές φορές προηγείται άλλες έπεται. Για παράδειγμα μας λέει σήμερα 3 κρούσματα στην Ικαρία και εμείς ξέρουμε 11. Θα μας τα εμφανίσει αύριο επισήμως, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Και αυτή είναι ότι από το κρύο γρήγορα φτάνουμε στην ζέστη και το ανάποδο.

Ο κορωνοϊός θυμίζει Σκωτσέζικο ντούζ, αφήστε που τα νέα στοιχεία κάθε άλλο παρά είναι αισιόδοξα. Δεν μιλάμε, δεν μιλάμε, αλλά την… κατοστάρα καθημερινά την πιάνουμε, και μιλάμε για νεκρούς, ενώ οι νέες μεταλλάξεις του, λένε, είναι ανθεκτικές και στα… εμβόλια.

Αλλά πάμε στα καλά πρώτα και πιστεύουμε να πήραμε από την εικονιζόμενη αφίσα μια νότα αισιοδοξίας. Ένας Μικρασιατικός Σύλλογος, αυτός του Αγίου Γεωργίου νέου Ψυχικού διοργανώνει εκδρομή στη Χίο και τις Οινούσσες και το διαφημίζει.

Εννοείται ότι οι άνθρωποι για να εκδράμουν, όλο και κάποια ματιά θα ρίξανε στον αριθμό των κρουσμάτων της Χίο και αυτός βρίσκεται μονίμως στο 1,2,3 ημερησίως, αλλά υπάρχει πάντα ένα… αλλά. Η… Ικαρία καραδοκεί. Και εδώ εννοούμε σαφώς ότι ξαφνικά από την ζέστη μπορεί να βρεθούμε στο κρύο. Η Ικαρία των σχεδόν μηδενικών κρουσμάτων, ξαφνικά καβάλησε τον αριθμό 10 και πάει λέγοντας.

Κοντολογίς δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούμε στην ίδια θέση και στο τέλος αντί να ανοίξει ο τουρισμός, να μας μείνει η… αφίσα.

Τι πρέπει να γίνει; Όλοι μας ξέρουμε. Να μην εφησυχάσουμε φτάνοντας μέχρι και την υπερβολή. Μας έλεγε προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας Παντελής Βρουλής, για τους οδηγούς από την Τουρκία, που φτάνουν από τον Τσεσμέ με εμπορεύματα, που έχουν στις νταλίκες και τα μεταφέρουν στον Πειραιά. Ενώ είναι εφοδιασμένοι από την Τουρκία με πιστοποιητικά ελέγχου για κορωνοϊό, οι Λιμενικοί δεν τους αφήνουν να φύγουν από το Λιμάνι. Μπορεί να πεί κανείς ότι ο Παντελής Βατούσης είναι υπερβολικός, πλην όμως καλύτερα να είναι έτσι η κατάσταση, από το είναι χύμα.

Η υπόθεση της Ικαρίας μας δείχνει πως ξαφνικά μια νότα αισιοδοξίας, που φαίνεται από ένα δειλό τουριστικό άνοιγμα, μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Αισιοδοξία λοιπόν αλλά και μέτρα, μέτρα, προσοχή ακόμα και μέχρι υπερβολής.

 

Υ.Γ.: Mπράβο στον Π. Μπουγδάνο και όσους δούλεψαν αθόρυβα για την παρουσία της Προέδρου Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις μνήμης των Σφαγών, που αυτή τη χρονιά θα γίνουν στον Ανάβατο.

 

Σχετικά Άρθρα